Sport

2010.11.18. 12:08

Pólós Magyar Kupa a jótékonykodás jegyében

Ferencváros-Honvéd és Eger-Szeged párosításban szombaton rendezik az idei férfi vízilabda Theodora Magyar Kupa elődöntőit, amelyeket - a másnapi döntőhöz hasonlatosan - ingyen tekinthetnek meg az érdeklődők a Szőnyi úti uszodában.

HEOL

Az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a szervezők ugyanakkor azt kérik: lehetőségéhez mérten mindenki  fizesse be a belépőre szánt összeget, amelyet jótékony célra, a  hazai vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére fordít a  Magyar Vízilabda Szövetség és a kupa névadóját forgalmazó Kékkúti  Ásványvíz Zrt., a Magyar Vöröskereszttel karöltve.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kell az elszántság és a harci kedv az egriektől. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A négy férfiegyüttes képviselői kivétel nélkül a döntőbe várják  csapatukat, s úgy fogalmaztak, hogy ha már a vasárnapi fináléban  vannak, akkor szeretnék meg is nyerni a kupát, amelyet eddig a  legtöbbször - 19-szer - az Újpest hódított el, míg 17 alkalommal a  Ferencváros diadalmaskodott az 1923 óta rendre kiírt sorozaton. A  korábban 15-ször első Vasast az elődöntőbe kerülésért rendezett  párharcban az a Honvéd búcsúztatta, amely eddig hét ízben nyert  MK-t. Az Eger háromszor végzett az élen, míg a Szeged történetében  most először kaparinthatja meg a trófeát.


A kupagyőztes indulhat a következő évi LEN-kupában, a döntőt  vasárnap 17 órától bonyolítják le. A harmadik helyért nem játszanak  a szombati vesztesek.
A férfifinálé előtt, 15 órától - ugyancsak a Szőnyi úton - kerül  sor a női Magyar Kupa döntőjére.

A program:
Péntek, női elődöntők:
Taylor Ú Nash Universitas Szeged - BVSC-Zugló Diapolo 18:30 ó
Hungerit-MetalCom-Szentesi VK - Dunaújvárosi Főiskola-DVCSH-Corner  Ékszer 20 ó

Szombat, férfielődöntők:
FTC-Fisher Klíma - Groupama-Honvéd 17 ó
ZF-Eger - Szeged-Beton VE 18:30 ó

Vasárnap:
Női döntő 15 ó
Férfi döntő 17 ó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!