Sport

2010.11.24. 12:06

Százezer forint a hatodik helyen végző sportiskolásoknak

A SYMA-csarnokban megrendezett Téli Gyermek Terembajnokságon 768 ifjú atléta mérhette le képességeit.

HEOL

A 9–10 éveseknél és a 11–12 éveseknél 32–32 csapat nevezett nemenként, összességében – gárdánként 6 fővel számolva –, 768 ifjú atléta indult az eseményen. A nyolc feladatból ki-ki ügyessége szerint tehetett próbát minimum négy versenyszámban. A teljesítmények pontjai csapatonként összeadódtak, így kialakítva a végső sorrendet. A feladatok kavalkádját mutatja, hogy váltóversenyek, akadálypályák, szökdelések és dobások gazdagították a programot.

Az egrieket a 9–10 éveseknél a Dr. Kemény Ferenc Általános Iskola csapata képviselte, amely együttes az iskolák összesített csapatversenyében a 9. helyet szerezte meg. A Bársony Rozina, Bóta Linett, Cziczelszki Renáta, Kun Zita, Németh Veronika, Perge Júlia, Almási Bence, Kaskó Tas, Mercsényi Dániel, Perge Kristóf, Szegedi Balázs és Szőllősy Richárd alkotta együttes tagjainak ez jelentette életük első országos versenyét.

A 11–12 éveseknél még szebb sikert tudhatnak magukénak az Egri Sportiskola Sportegyesület versenyzői (Gyenge Tekla, Huszár Gyöngyike, Kaló Dóra, Mertus Írisz, Sebők Petra, Szabó Dorottya, Erdélyi Bence, Hasilló Norbert, Linkecs Patrik, Nagy Roland, Szeles Bálint, Tóth Norbert), ugyanis a fiúk 449 pontja az egész mezőny 3. helyére, míg a leányok 396 pontja a gyengébb nem 8. helyére bizonyult elegendőnek. Így az egyesületi rangsorban 32 klub közül a sportiskolások a 6. helyet szerezték meg, a hozzájáró 100 ezer forintos műhelytámogatással együtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!