Sport

2010.11.08. 09:11

Újra százzal száguldanak az egri kosarasok

Huszonnégy pontos sikerrel zárta a hétvégét és egyben a nagykállói kirándulást az EKF-Eger-HÉSZ férfi kosárlabda-csapata.

Fenyves Balázs

NB I/B, kelet, 7. forduló
Nagykállói KE – EKF-Eger-HÉSZ 77-101 (22-24, 12-25, 19-32, 24-20)
Nagykálló, 100 néző.
V.: Torzsa P., Gergely Cs.
EGER: Krasznai 10/3, RUSZNÁK 18/6, MÁTÉ 14/6, ZSEMLYE 19, Erdei 10/6. Cs.: SZARVAS 18/12, Szerdahelyi 2, Klepej 4/3, dr. Sneider 2, Hegedűs 4/3, Baumann, Filkor. Edző: Váczi Péter. Szakmai-igazgató: Széles-Kovács Gyula.

A forduló előtt csak vereséggel álló, ám jó erőkből álló Nagykállói KE együtteséhez utazott a hétvégén az EKF-Eger-HÉSZ férfi csapata. Az egriek öt győzelemmel és egy kudarccal a hátuk mögött indultak a találkozóra, természetesen az újabb győzelem megszerzésének reményében.

Ennek megfelelően kellő koncentráltsággal kezdték a meccset az egri főiskolások, ám az első negyedben még nem ütközött ki a két gárda egymás közti különbsége. Tízpercnyi játékot követően azonban beindult a gépezet és az EKF állva hagyta ellenfelét. Remekül működött a védekezés, mégis a támadójátékkal lehetett a legelégedettebb a hevesi szakvezetés. Szarvas Péterék dobásai nagyon pontosra sikeredtek, kiváltképp a hárompontos kísérletek hatékonyságára lehettek büszkék a megyeszékhelyiek. Ennek köszönhetően a mérkőzés végére el is érte a száz pontot a HÉSZ, amely az utolsó negyedben már bátran pihentethette kezdő ötösét, játéklehetőséget adva ezzel a fiataloknak is.

Váczi Péter: - Az Óbudai Kaszások elleni vereség utáni sok munkának meg lett a gyümölcse ezen a meccsen. Nem számítottam könnyű mérkőzésre, éppen ezért feltétlenül értékes győzelemnek tartom.

Következik: EKF-Eger-HÉSZ – Kecskeméti Főiskola, Eger, Eszterházy-csarnok, szombat, 16.00.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!