Sport

2010.12.27. 09:05

Lőtávolon belül a Gyöngyösi FKK

Fél távnál egy pont a hátránya az éllovas Hajdúnánás mögött a Gyöngyösi Főiskolai KK női kézilabda-csapatának az NB I/B Keleti-csoportjában. Az őszi ezüstérmes pozíció örömmel tölti el a mátraaljaiakat.

Sike Károly


– Természetesen bíztam benne, hogy sikerül a tabella elején végezni – kezdte szavait Molnárné Somoskőy Réka, a gyöngyösiek edzője. – A vezetőség célkitűzésként az 1–6. hely valamelyikét jelölte meg, de bevallom, titkon azért  dobogóra vártam a csapatot. Ha a Csorvás elleni mérkőzésen – ahol egyébként egyértelmű esélyesként léptünk pályára –, nem „betlizünk”, most a mi hátunkat nézné a mezőny. Sajnos a következő fordulóban újabb vereség következett, ám talpra álltunk és a bajnokság középső szakaszában egy hat mérkőzésből álló győzelmi sorozatot értünk el.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] A házi gólkirálynő, Nagy Nikolett 76 gólt dobott az ősszel, amellyel messze társai fölé nőtt FOTÓ: BELKOVICS KRISZTIÁN
[/caption]


A Gyöngyösi Főiskolai KK hét hazai találkozójából ötöt megnyert, a már említett Csorvás mellett az őszi bajnok Hajdúnánás jelentett megoldhatatlan feladatot Szabó Renátáéknak. Idegenben szintén öt győzelemmel büszkélkedhetnek Barczi Annamáriáék, s ami még feltétlen említést érdemel: ősszel a mátraaljaiak kapták a legkevesebb gólt a mezőnyben.
– A siker legfőképp a csapategységünknek köszönhető – folytatta Molnárné Somoskőy Réka. – Vannak ugyan kiemelkedő képességű játékosaink, azonban az együttes ereje inkább az együttes erőben rejlik. Minden posztra minőségi játékosokkal rendelkezem, Nábelek Noémi személyében pedig kijelenthetem, nálunk véd az NB I/B legjobb hálóőre. Mindig akadt, három-négy játékos, aki húzóemberé válva átlendítette a társakat az esetleges nehézségeken, és a magunk javára tudtunk fordítani az eredményt. Természetesen egy-egy balul sikerült mérkőzés minden csapat életében előfordult.


A tréner pozitívumként említette az Eszterházy KFSC-GMR elleni megyei rangadót, amely az eredményen túl a sok nézőről és a remek hangulatról is emlékezetes maradt. A bajnoki sikerek mellett még a kupaküzdelmekben is állva maradt a GYFKK, amely szintén nagy öröm a szimpatizánsoknak.
– A lányok a téli szünet idején sem engedhetik meg maguknak a semmittevést, ugyanis január 5-én újabb tétmérkőzés vár a csapatra. A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé kerüléséért az NB I/B Nyugati-csoportjában szereplő Mohácsi TE vendégeként lépünk pályára. A játékosok egyéni edzésterv alapján tartják magukat kondiban. A téli felkészülést január 3-án kezdjük, szinte a kupameccsel hangolódunk. Ahogy mondani szokás, evés közben jön meg az étvágy, ezért ha már idáig eljutottunk, szeretnénk ezt az akadályt is sikerrel venni – zárta szavait Molnárné Somoskőy Réka, majd hozzátette, a keretben változtatást nem terveznek, így várhatóan tavasszal is ugyanezzel a játékosállománnyal veszik fel a versenyt.

Az anyagiak jelentik az előrelépés gátját

– Bár már az elején sejteni lehetett, hogy majd a tabella első feléhez tartozunk, mégis kellemes meglepetést jelentett a lányok őszi szereplése – fogalmazott Wachler István, a gyöngyösi klub elnöke. – Kiváló közösség alakult, a nyáron érkezett új kézilabdások jól beilleszkedtek. Ha valakinek gyengébben ment játék, rendszerint akadt olyan társ, aki átlendítette a csapatot a nehézségeken. Mint a klubok jó részénél, nálunk is akadnak anyagi gondok, ami a komoly előrelépés egyértelmű gátja. Merész terveket nem szövögetünk, ha sikerül a bajnokságot dobogós pozícióba zárni, úgy érzem, elégedettek lehetünk.

Számok szerint
2. Gyöngyösi Főiskolai KK

Otthon: 7 5 – 2 203:164 10

Idegenben: 6 5 – 1 174:169 10

Összesen: 13 10 – 3 377:303 20

A házi góllövőlista
76 gólos:
Nagy Nikolett
46 gólos: Barczi Annamária
42 gólos: Zsigmond Vivien, Kőrösi Fruzsina
39 gólos: Forgács Judit
37 gólos: Turcsányi Krisztina
28 gólos: Halász Lilla, Szabó Renáta
14 gólos: Völgyi Ágnes
10 gólos: Kasková Tímea
8 gólos: Bakos Katalin
4 gólos: Csépány Nikolett
3 gólos: Cseh Lilla

Nézőszám (fő)
Otthon:        1750/7        250
Idegenben:        1365/6        228
Összesen:        3115/13        240

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!