Sport

2011.02.22. 15:33

Bene Kinga miatt óvást nyújtott be a ZF-Eger

Műhibára hivatkozva fordultak a szövetséghez a szerdán Szegeden szereplő egri vízilabdázó hölgyek.

Fenyves Balázs

Fotó:

Az egri klub a Versenyszabályzat 197. pontjára utalva, műhibára hivatkozva beadta óvását a dunaújvárosi 10–9-es vereséget követően. „Csapatunk egyik meghatározó játékosa, Bene Kinga a mérkőzés 2. negyedének utolsó részében vérzéssel járó sérülést szenvedett, melyre figyelemmel azonnal lecserélték – szerepel az indoklásban. – A hatályos FINA szabályok 25.2 pontja kimondja: a vérzés megszüntetésével megengedett, hogy a játékos csereként szerepelhessen. Bene vérzése elállt, Kelemen Attila edző a 4. negyed elején ismételten játszani szerette volna, erre azonban a játékvezetők – az ellenőrre hivatkozva – nem adtak lehetőséget. Egyszerűen utasították edzőnket, hogy Bene Kingát ne engedje a medencébe.”

A lányok szerdán a szegedieknél ugranak medencébe, akikkel szemben az idei szezonban eléggé felemás teljesítményt nyújtottak. Az MK-selejtezőjén elszenvedett vereség után a bajnokság alapszakaszában előbb döntetlen, majd a rájátszás első körében 10–4-es ZF-siker született a Bitskey-uszodában. Ha Pócsi Biankáéknak sikerül javítaniuk az utóbbi időszak gyengébb emberelőnyös mutatóján, akkor vérmes reményeik lehetnek a rangadón.

[caption id="" align="aligncenter" width="344"] Bene Kinga szerda este már játszhat Szegeden. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

OB I., nők, rájátszás az 1–6. helyért, a 6. forduló mérkőzése:
Taylor & Nash Universitas Szeged (2.) – ZF-Eger (4.)
Szeged, szerda, 19.00. V.: Bujka J. Füzesi Zs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!