Sport

2011.04.02. 18:13

Szünet után kapcsolt feljebb az Egri FC

A 2. percben hidegzuhanyként ható vendéggól után a második játékrészben megemberelte magát az Egri FC, amely háromgólos különbséggel nyert a Salgótarjáni BTC ellen.

Bódi Csaba


Egri FC – Salgótarjáni BTC
4–1 (1–1)
Eger, 250 néző. V.: Kömpf Gyula (Bereczki M., Lovász L.).
EGER: Illyés – Debreceni, Kiskapusi, Káposzta (Zováth, 65.), Horváth – Mile, Romhányi, Vén – Hamar (Kálmán, 46.), Bardi, Kotula (Gulyás, 82.). Szakmai igazgató: László István.
SBTC: Lázár – Galbács, Híves, Csatlós Cs., Kerényi – Bonivárt, Sulc, Bognár (Tóth M., 60.), Stark – Ferhan, Csépe. Edző: Horváth Gyula.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Kálmán József (elöl) bejött, majd gólt lőtt nevelőegyesületének. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Novák János nem játszhat – jött a hír tíz perccel a kezdés előtt, mikor is kiderült, hogy az Achilles-ín problémával küszködő középpályás a bemelegítéskor jelezte: nem tudja vállalni a játékot. Az EFC-nél emiatt nem szomorkodtak, hiszen jól tudták, kulcsemberét veszítette el az SBTC. A nagyobb meglepetést azonban az jelentette, hogy az Egerben is megfordult labdarúgó helyére beugrott Bognár Gergő már a 2. percben 11-est harcolt ki.

Kellett ehhez Káposzta Péter figyelmetlensége is, ám a tényen nem változtatott a megítélt büntető, amit Kerényi értékesített. A tarjániak 13-asa később is a figyelem középpontjába került, ám addig még történt egy, s más. Nevezetesen, hogy az egriek a bekapott gól ellenére sem „indultak el”. Vén Gábor 43. percben szerzett szabadrúgás gólja viszont már jelezte, hogy a hazai együttes aligha hagyja annyiban az elszánt nógrádi védekezést.


A szünetben Hamar Ádám az öltözőben maradt, a helyére Kálmán József érkezett, aki salgótarjáni kötődése okán kettőzött erővel futballozott nevelőegyesülete ellen. „Tozsó” igyekezete gólt is ért, amelyet Kotula László és Bardi Gábor találata előzött meg. Utóbbi treffelését – a vendégek szerint – les helyzet előzte meg, és ezt nem is hagyták szó nélkül a tarjániak. A reklamáló Kerényi mehetett zuhanyozni, társai pedig újabb gólt könyvelhettek el: Kálmán zárta az egri gólok sorát.


Az EFC szünet után teljesítménye alapján megérdemelt győzelmet aratott.
Gólszerzők: Vén (43.), Kotula (60.), Bardi (65.), Kálmán (84.), ill. Kerényi (11-esből, 2.).
Kiállítva: Kerényi (szövegelését, 66.).
Jók: Kiskapusi, Vén, Kotula, Kálmán, ill. Csatlós Cs., Kerényi, Galbács.


László István: – A korán bekapott góllal kicsit nehézzé tettük magunknak a mérkőzést. Úgy gondolom azonban, hogy második félidőben játékban és gólokban is megmutatkozott a fölényünk.
Horváth Gyula: – Jó első félidő után, ebben a mérkőzésben nem volt benne a négy kapott gól. Döntőnek bizonyult a harmadik, lesből született egri találat és az emiatt reklamáló Kerényi kiállítása.


További eredmények: Rákosmente – Hevesi LSC 3–1, Putnok – Tura 1–0, Ózd – RAFC 4–0, Tiszaújváros – Balmazújváros 2–5, Dunakeszi – Monor 2–2.
Vasárnap, 16.30: Gyöngyösi AK-Ytong – Felsőtárkány, Balassagyarmat – Vasas II.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!