Sport

2011.06.07. 05:36

ZF-Eger: kisebb büdzsé, szerethető csapat

Japán és holland légiós is szerepel a ZF-Eger OB I-es férficsapatának 2011/2012-es keretében. A bajnok egylet azonban 15–20 százalékkal kevesebb pénzből gazdálkodhat a következő idényben.

Fenyves Balázs

<exra>
 – Hét távozó játékos mellett hatan érkeztek a csapathoz – jelentette be Bárány Attila ügyvezető elnök az Egri Vízilabda Klub hétfői sajtótájékoztatóján. – Mindenekelőtt hadd szögezzem le, hogy az elmúlt szezonhoz képest 15–20 százalékkal kisebb lesz a költségvetésünk. A kevesebb pénz ellenére el fontos megjegyezni, hogy két főtámogatónk, a ZF Hungária Kft. és Eger város önkormányzata ugyanúgy melltettünk áll.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Hegedüs Gábor más uszoda vizében látja a jövőt. A saját nevelésű pólós leendő klubja nem ismert.
[/caption]

Az anyagi ügyeket taglaló közlést követően a klubot tavaly még centerként szolgáló vezető rátért a személycserékre. Igaznak bizonyult az a lapunk által már korábban megjelent hír, amely szerint Hegedüs Gábor elhagyja az egri gárdát. A gyermekkora óta Egerben pólózó játékosnak megújulásra van szüksége, ezért döntött a váltás mellett. Nem marad azonban űr „Hege” posztján. A Honvéd szupertehetsége, a válogatottban is bemutatkozott Bátori Bence ugyanis a ZF-nél folytatja pályafutását.

Centerposzton Kis Gábor helyére Mezei Tamás (Szolnok) került, Kotszidisz Nikolaoszt a pécsi Naganuma Acusi, Sántavy Mátét pedig a holland Wiwo Gerritse (Szolnok) váltja. Kapusként Nébald Olivér szerepét ezentúl a junior világbajnok Bisztritsányi Dávid (Pécs) veszi át. Az újonnan érkezők listáját Chilkó Márton zárja, aki az elmúlt idényben kölcsönjátékosként Kassán szerzett szlovák bajnoki címet. Petrovai Márton és Aaron Feltham ugyanakkor a következő idényben már nem lesz sárga-kék játékos.


Miután az ügyvezető beszámolt a jövő évi keretről, a szakmai stáb és az elnökségi tagok szóltak a jövőről.
– Ha ez a csapat nem kerül a döntőbe, akkor az igenis csalódásnak számít – nyitott Gerendás György, az aranyérmes csapat vezetőedzője. – Ettől függetlenül az első három hely valamelyike a realitás, és egyben a célkitűzés is. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem szeretnénk címet védeni, de nehéz dolgunk lesz. Egy szerethető és jó együttes jött össze, velük kapcsolatosan csak annyit kérek mindenkitől: továbbra is álljanak a fiúk mellé!

Saját nevelésűekből legjobbak az élmezőnyben

Gerendás György meglepő kimutatással szolgált a sajtó munkatársainak. A szakember azon szurkolói internetes hozzászólásokra utalva, amelyek „zsoldosként”, nem egri származásúként állítják be játékosait, érdekes adatot bocsátott közre. Az elmúlt bajnoki évben az Eger hét olyan saját nevelésű pólóst szerepeltetett, akik legalább tíz meccset játszottak a szezonban. A Vasasnál ez a szám négy, a Szegednél és a Szolnoknál három-három, a Fradinál egy, a Honvédnál pedig nulla. – Ha ezt a mutatót nézzük, magasan a legjobban áll a bajnok egri csapat – reagált frappánsan a tréner.


Az OB I-es bronzérmet szerzett női csapattól két játékos távozik. Pardi Petra és Kertes Anna Amerikában folytatja tanulmányait, így a játékot is. Érkezőként egyelőre Ebony Neesham személyében balkezes, ausztrál pólósról tudott beszámolni Kelemen Attila edző. Kérdés továbbá, hogy a BVSC-s Kisteleki Hannával sikerül-e megállapodni. A terveket tekintve egyértelmű célkitűzés a döntőbe kerülés és a Magyar Kupa négyes döntőjébe jutás. Az egri tréner ezen kívül hangsúlyozta, reméli, hogy harmadik nekifutásra sikerül előteremteni a szükséges anyagi feltételt a LEN-kupa indulásra. 

Heten mentek, hatan jöttek

Érkeztek: Chilkó Márton (Kassa, kölcsönből vissza), Bisztritsányi Dávid, Naganuma Acusi (mindkettő Pécs), Wiwo Gerritse, Mezei Tamás (mindkettő Szolnok), Bátori Bence (Honvéd).

Távoztak: Nébald Olivér (Debrecen?), Petrovai Márton (?), Kotszidisz Nikolaosz (BVSC?), Sántavy Máté (FTC?), Kis Gábor (Szolnok), Aaron Feltham (?), Hegedüs Gábor (?).

Szécsitől Jakabig avagy a 16-os keret tagjai

A ZF-Eger 2011/12-es kerete: Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid (kapusok), Wiwo Gerritse, Chilkó Márton, Kevin Graham, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Bátori Bence, Varga II. Zsolt, Naganuma Acusi, Binder Szabolcs, Mezei Tamás, Bundschuh Erik, Biros Péter, Takács János, Jakab Damján (mezőnyjátékosok).

Távoztak: Nébald Olivér (Debrecen?), Petrovai Márton (?), Kotszidisz Nikolaosz (BVSC?), Sántavy Máté (FTC?), Kis Gábor (Szolnok), Aaron Feltham (?), Hegedüs Gábor (?). Szécsitől Jakabig avagy a 16-os keret tagjai A ZF-Eger 2011/12-es kerete: Szécsi Zoltán, Bisztritsányi Dávid (kapusok), Wiwo Gerritse, Chilkó Márton, Kevin Graham, Hosnyánszky Norbert, Kovács Gábor, Bátori Bence, Varga II. Zsolt, Naganuma Acusi, Binder Szabolcs, Mezei Tamás, Bundschuh Erik, Biros Péter, Takács János, Jakab Damján (mezőnyjátékosok). Hegedüs Gábor más uszoda vizében látja a jövőt. A saját nevelésű pólós leendő klubja nem ismert. -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!