Sport

2011.07.15. 15:48

Nem sikerült megmenteni a GYFKK-t

A szakosztály történetének legnagyobb sikerével búcsúzik a sportág vérkeringéséből a Gyöngyösi Főiskolai KK női kézilabda-csapata.

S. K.


A Magyar Kézilabda Szövetségtől (MKSZ) kapott határidőig nem sikerült olyan támogatót találni, aki felkarolta volna az anyagi gondokkal küzdő Gyöngyösi Főiskolai KK női kézilabda-csapatát. A Magyar Kézilabda Szövetségtől (MKSZ) kapott határidőig nem sikerült olyan támogatót találni, aki felkarolta volna az anyagi gondokkal küzdő Gyöngyösi Főiskolai KK női kézilabda-csapatát. – A szakosztály a 2011/2012-es bajnokságban így szünetelteti működését – indokolt dr. Wachtler István, a mátraaljai klub elnöke.

A női csapat az NB I/B Keleti-csoportjában megszerzett ezüstérme után, a szakosztály történetének legnagyobb sikerével búcsúzik a sportág vérkeringéséből. Molnárné Somoskőy Réka, a csapat vezetőedzője érthetően rendkívül szomorú vette tudomásul a tényt, de már előretekint.

 

– Gyászolunk, mást már nem igazán tehetünk – kesergett a tréner. – Természetesen csak köszönettel tartozunk a Károly Róbert Főiskolának és a klubvezetőknek a több éves támogatásért, nélkülük ugyanis a gyöngyösi kézilabda sem a női, sem a férfi vonalon nem jutott volna ilyen magasságokba. Amíg működött a GYFKK, elöljáróink mindent megtettek a jó körülmények megteremtéséért, s egy megbízható egyesületet működtettek. Döntésük ellen hiábavaló a lázadás. A KRF helyzete bizonytalan és támogatóink további jelenléte is kérdéses. Ebben a helyzetben vélhetően más is így döntött volna.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Molnárné Somoskőy Réka csalódott, de már új csapat építésébe kezdene FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON
[/caption]


Molnárné szomorúnak és elgondolkodtatónak tartja, hogy egy jól menedzselt, eredményes csapat nem tudott olyan támogatókat maga mellé állítani, amelyekkel elképzelhető lett volna a folytatás. Szeretnének új csapat építésébe kezdeni és az utánpótlást segíteni. – Cseh Zoltán kollégámmal még érzünk magunkban annyi erőt, hogy felálljunk, s néhány éven belül újra megbecsülést szerezzünk a gyöngyösi női kézilabdának – zárta szavait a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!