Sport

2011.10.16. 06:30

Kiderül, hol tart az Eger

A férfi OB I. 4. fordulójában idei első komoly megmérettetésére készül a ZF-Eger férfi vízilabda-csapata. Gerendás György és Tóth Kálmán tanítványai vasárnap Szegeden vendégszerepelnek.

Fenyves Balázs


OB I., férfiak, 4. forduló:
Szeged Beton VE (3.) – ZF-Eger (1.)
Szeged, vasárnap, 18.00. V.: Ifj. Juhász Gy., Vojvoda I.
Alig néhány napja, hogy hazaérkezett a floridai edzőtáborból a ZF-Eger, holnap máris csúcsrangadót vív a bajnokságban. A legutóbbi pontvadászat bronzérmese, a Szeged Beton VE gárdája a nyáron alaposan megerősödött, amit a Tisza-parti városon kívül talán a hevesi megyeszékhelyen tudnak a legjobban. Az egriek egyik nyári távozója, Hegedüs Gábor ugyanis immár Beton-játékosnak vallhatja magát.


– Furcsa lesz korábbi csapatom ellen vízbe ugrani, de egyelőre ezzel nem foglalkozom – válaszolta portálunknak a 28 éves szélső. – A mérkőzés előtt vélhetően kavarognak majd bennem az érzések, de az összecsapáson nem hiszem, hogy bármi jelentősége lenne a dolognak. A találkozó érdekességét nem az én személyem szolgáltatja, sokkal inkább az, hogy az Egernek ez lesz az első kemény meccse a szezonban.
A múltat és a szép emlékeket a holnap esti, sátoros meccsen félre kell tenni. A bajnok idei első rangadóját játssza, ráadásul idegenben. Az egri szakvezetés számára az elmúlt hetek munkája vasárnap nyerhet visszaigazolást.


– Nem egyszerű körülmények közepette utazunk Szegedre, az egyszer biztos – adott hangot aggályának Gerendás György, a ZF vezetőedzője. – Kevin Graham a kanadai válogatottal maradt, Bátori Bencét pedig ki tudja meddig elveszítettük. A hosszú utazás utáni átállással is adódtak problémák. Csütörtök kora délután érkeztünk haza, én pedig ráparancsoltam a csapatra egy közös programot a szokásos esti edzéssel együtt. Nos, ennek az lett az eredménye, hogy péntek délelőtt Kovács Gáborral ébresztettük Bundschuh Eriket, aki a telefonhívásra sem kelt fel. Mindent összegezve, nem a legideálisabb a helyzet a szegedi meccs előtt, ám ettől még bizakodóan várjuk a vasárnapi rangadót, amelynek helyszínére már szombaton elutazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!