Sport

2012.05.21. 20:57

Aranycseppek ZF-módra

Edzői, játékos nyilatkozatok a ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo vízilabda mérkőzés után.

Fenyves Balázs

Kelemen Attila, a ZF-Eger vezetőedzője: - A csapat végig nagyon kemény koncentrációval játszott, végig bíztam a sikerben és szerencsére nem is maradt el a jutalmunk. Én úgy gondolom, hogy teljesen megérdemelten nyertünk, ezért a szakmai értékeléssel most nem is akarok foglalkozni, bajnokok lettünk!

Petrovics Mátyás, a BVSC trénere: - Így az ötödik találkozó után kijelenthető, a pályaelőnyön múlott az aranyérem sorsa. Ettől függetlenül gratulálok az Egernek, mert idei nyolc meccsünkből ötször megvert minket, ezért megérdemelték a bajnoki címet.

Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezetője: - Valaminek az ország legjobbjának lenni óriási dolog, Eger most a női vízilabdában tette meg ezt. Egy olyan sportágról beszélünk, amely kiharcolta az olimpiai részvételt. Büszke vagyok a csapatra és Kelemen Attila munkájára. Ma bebizonyosodott, hogy érdemes a női szakágba is fektetni. Ennyi néző előtt nem hiszem, hogy a világon bárhol női meccset játszanak. Az EVK nevében mondhatom, hogy a jövőben is kiemelt marad a női csapat támogatása.

Pócsi Bianka, az Eger csapatkapitánya: - Nem tudom szavakba önteni, hogy mit érzek. A kisírt szemem szerintem mindent elárul. Megfogadtam, hogy nem fogok könnyezni, de ezt nem lehet érzelmek nélkül bírni. Nem tudom még hogyan alakul az este, de az biztos, hogy reggel nyolcig nem megyek haza.

Czigány Dóra, az egriek játékosa: - A mérkőzés elején döcögtünk, de aztán csak belejöttünk. Végre történelmet írtunk, megérdemelten sikerült megszereznünk az aranyérmet.

Antal Dóra, a bajnokcsapat pólósa: - Alig bírom a könnyeimmel ezt az érzést, de amit most el kell mondanom, hogy nagyon hálás vagyok a szurkolóknak és a csapatnak. A rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, ezért végre megadatott, hogy magyar bajnok lehetünk.

Gangl Edina, az egriek kapusa: - Nagyon örülünk annak, hogy most már van egy szép érmünk. Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, és úgy érzem, megérdemelten lettünk bajnokok. Szinte telt ház volt, hatalmas élményt jelentett ilyen közönség előtt játszani.

Somhegyi Noémi, a ZF centere: - Köszönjük szépen a szurkolást mindenkinek, nagyon jó hangulat volt. Ezek után olyan jó lenne, ha minden meccsünkön ilyen sokan jönnének ki. Azért nyertünk meg, mert ennyien mögöttünk álltak, de most külön szeretném megköszönni az Ultras Eger és a Békafütty Söröző szurkolóinak a felém irányuló szeretetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!