Sport

2012.05.17. 13:11

Döntőben az EKF IV. korcsoportos fiúi

A Diákolimpia nyolcas döntőjébe jutott az Eszterházy Károly Főiskola Gyakorlóiskolájának IV. korcsoportos fiú röplabda-csapata.

HEOL

- Négyes csoportunk két szempontból is különleges volt - számolt be az eseményről Vincze Tamás testnevelő-edző. - Egyrészt a talán nem túl szerencsés beosztás végett már az elődöntőben találkozni kényszerültek egymással az elmúlt évek végső döntőiben többször is főszerepet játszó három iskola csapatainak, azaz a kunhegyesi Kossuth, a kecskeméti Arany és az egri Eszterházy röplabdásai. Másrészt egyedüli csoportként - valószínűleg a jelzett erőviszonyok miatt- az aranyérmet megszerző csapat mellett az ezüstérmesek is továbbléphettek az itteni kvartettből.

Mindennek tudatában kissé izgatottan várhatták az EKF-es fiúk fellépésüket, annak ellenére is, hogy az ugyanezen csapatok két évvel korábbi versengéséből akkor - diákolimpiát és magyar kupát is veretlenül nyerve – az egriek kerültek ki győztesként.

A pályán aztán ismét felidéződtek a korábbi szép emlékek. Elsőként az előzetes információk szerint talán nagyobb ellenfélnek számító Kunhegyest óriási küzdelemben bár (kétszer is legkisebb pontkülönbséggel), de játszmaveszteség nélkül sikerült legyőzni. Ezután következhetett a Kecskemét, akik nem tudták bombaerős támadójátékunkkal felvenni a versenyt, végül a szimpatikusan küzdő hazaiak voltak kénytelenek behódolni a pontosabban és dinamikusabban játszó csapatunknak.

Mindezek után joggal lehettek boldogok fiaink, hisz június 1-3. között iskolánk leány csapatával egyetemben résztvevői lesznek a Pécsen megrendezendő finálénak! Épp abban a városban, ahol két esztendeje felállhattak a dobogó legmagasabb fokára - zárta szavait Vincze Tamás.

A végeredmény: 1. Eszterházy Gyakorlóiskola –Eger (Kókai Csanád, Mező Adrián, Pál Dominik, Ráki Dániel, Ráki Patrik, Somogyi László (mind 8.b osztály), Cseh Péter, Kovács Martin, Stáber Alex, Várhelyi Áron (mind 6.b osztály) Felkészítő: Vincze Tamás, 2. Kossuth isk., Kunhegyes. 3. Arany isk., Kecskemét, 4. Petőfi isk., Gödöllő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!