Sport

2012.05.09. 09:06

Gledura szimultánja után bemutatkozott az új szakosztály

Bocz Árpád, az Eszterházy Károly Főiskola docense és Szegő Krisztián, az Andornaktálya SE igazolt versenyzője büszkélkedhetett csupán azzal, hogy döntetlent csípett meg Gledura Benjáminnal szemben.

B. Cs.

A 12,5 éves ifjú FIDE mester 13, tőle jóval idősebb vállalkozó szellemű sakkbaráttal játszott szimultánt az Eszterházy Károly Főiskola Matematika Tanszékének és a Bolyai János Matematikai Társulat által közösen szervezett eseményen. A többszörös magyar és Európa-bajnok fiatal a további 11 táblán magabiztosan érvényesítette kimagasló játékerejét.

A Mecman Eger Innebandy Sportegyesület (MEISE) keretén belül megalakuló új sakkszakosztály első rendezvényének számított a főiskolai program, amelyen bemutatkozott a jelenlévőknek Paál András és Vécsei Zoltán. Előbb a szakosztály vezetőjeként, utóbbi a klub elnökeként ténykedik.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Gledura Benjámin 11 táblán magabiztosan érvényesítette kimagasló játékerejét Beküldött fotó
[/caption]

– Reményeik szerint a sakk hamarosan az EKF egyik vezető sportágává válik – bizakodott Paál András, majd hozzátette: már második éve, hogy az intézmény csapata nyeri a városi bajnokságot.

A MEISE szakosztálya az első, amely a megyében hivatalos kapcsolatot létesített a Logikai Játékok Országos Szövetségével (LOGOSZ), jelezvén a program iránti elkötelezettséget. A főiskolás hallgatók szerdánként a Leányka úti kollégiumban sakk-szakkörön vehetnek részt és Bódi Tamás felajánlásával hétköznaponként az Agria Park Vásártér-termében szintén fejleszthetik készségeiket.

Címkék#Eger#sakk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!