Sport

2012.05.21. 20:10

Megvan, bajnok a ZF női csapata!

A mérkőzés elején sikerült meglepnie ellenfelét a BVSC női vízilabda együttesének, a félidő után azonban óriásit változott a meccs képe, így a ZF-Eger gárdája megszerezte története első bajnoki címét.

Fenyves Balázs

Fotós:

OB I, nők, döntő, 5. mérkőzés
ZF-Eger – BVSC-Zugló Diapolo
12-7 (1-3, 3-2, 6-2, 2-0)
Eger, Bitskey-uszoda, 1600 néző.
V.: Vogel G., Székely B.

EGER: GANGL – ANTAL 3, PENGŐ 1, CZIGÁNY, NEESAHAM 5, SOMHEGYI 2, PÓCSI. Cs.: VÁLYI 1, ZAJÁCZ, ILLÉS H., VERÉB, VARGA, PARÁDI. Edző: Kelemen Attila.
BVSC: Szilágyi – CSABAI 4, Tomaskovics, Ráski, Kisteleki, Tóth I., Illés A. Cs.: Horváth Á. 1, Farkas K. 1, Ráski, Ipacs 1, Kele. Edző: Petrovics Mátyás.

Gól – Emberelőnyből: 6/1. ill. 6/0.
Ötméteresből: - ill. 1/0.
Kipontozódott: Pengő a 28. percben.
Az eredmény alakulása: 0-2, 1-3, 3-3, 4-3, 4-5, 6-5, 7-5, 8-6, 9-6, 10-7, 12-7.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc győztese az Eger, 3-2-vel.

A meccs előtt:

Nagy várakozás előzte meg a női bajnokság fináléjának utolsó felvonását, a ZF-Eger gárdája ugyanis tenisznyelven szólva, az első meccslabdát kihagyta a tegnap délutáni, fővárosi meccsen. Mivel azonban pénteken már begyűjtötte második győzelmét Kelemen Attila együttese, így a Bitskey-uszodában is hasonlóan alakult a helyzet, annyi különbséggel, hogy ezúttal már nem fért bele több hiba, hiszen a BVSC is a bajnoki címért ugrott a vízbe. A feszültség érezhető volt a létesítményben, ráadásul a szokottnál is melegebb klíma várta a drukkereket. A szurkolók lelkesedésére egyébként most sem lehetett panasz, az eddigi két egri összecsapáshoz hasonlóan, most is sokan látogattak ki a Bitskeybe.

1. negyed:

A döntő utolsó találkozója úgy kezdődött, ahogyan eddig még a négy közül egy sem, alig esett gól. Ez az állás ugyanakkor még mindig kedvezőbb volt, mint amit a negyed második részében jegyezhettünk, hiszen kétszer villant a BVSC. Még mielőtt nagyobb bajba kerültek volna a vendéglátók, Ebony Neesham bombázott távolról. A játékrésznek aztán a legvége sem alakult kedvezően, Farkas Kata szerzett újabb fővárosi gólt.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

2. negyed:

Hazai részről magyar találatnak még továbbra sem örülhettünk, más kérdés, hogy Ebony Neesham másodjára talált be egy megúszást követően. Úgy tűnt, nyolcpercnyi alvás után felébredtek a mieink, Somhegyi Noémi ugyanis szépségdíjas csavargólt szerzett, ami az egyenlítést jelentette. A következő percek a távoli próbálkozásokról szóltak. Ezt a periódust egy egri megúszás zárta le, illetve Somhegyi Noémi második gólja. Könnyen lehetett volna kettő a különbség, amennyiben Vogel Gábor játékvezető nem kontrafaultot, hanem kiállítást ítél egy egyértelmű helyzetnél, ehelyett Csabai Dóra pillanatai következtek, ez pedig újból fővárosi vezetést jelentett.

3. negyed:

Megint egy hátborzongató ítélettel kezdődött a negyed, a mieink ugyanis elhozták a labdát, egy teljesen egyértelmű szabálytalanság után mégis a vendégek jöhettek. Az ausztrál légiós aztán újfent megcsillant, ezúttal egy ragyogó ejtést láthattunk tőle. A következő két egri támadásnál aztán megint robbant a közönség. Előbb Antal Dóra szerzett időkérés utáni gólt, majd Neesham lekopírozta saját magát, megint ejtésből volt eredményes. Extázisban tapsolhattak a hazai sárga-kék szimpatizánsok, a nagy öröm végén mégis az üröm következhetett, mivel egy, a képzeletbeli gólvonalon úszkáló labdát bent látott a gólbíró. Ezt követően három ZF-gól érkezett, az utolsó mellesleg a találkozó első emberelőnyös góljaként került be a jegyzőkönyvbe. Hatszor talált be a negyedben a házigazda, így pedig közte hárommal vághatott neki az utolsó etapnak.

4. negyed:

A feladat egyszerűnek tűnt az utolsó nyolc percben, nem szabadott a BVSC-t kettőnél több gólt lőni hagyni és akkor megvan az aranyérem. A taktika olyannyira bejött, hogy a negyed első két találatát Antal dóra szerezte, amivel gyakorlatilag eldőltek a fontos kérdések. A folytatásban következhetett az örömvízilabda, így az utolsó percek szerencsére izgalommentesen peregtek le, hiszen az Eger magabiztosan tartotta előnyét. Mindez azt jelentette, hogy Kelemen Attila készülhetett az „ugratásra”. Az egri lányok pedig nem is hagyták ki edzőjük fürdetését, no meg persze a szurkolók sem. Bajnok lett az Eger!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!