Sport

2012.05.24. 12:53

Negyven egri érem 82 indulótól

Az Egri Úszó Klub 82 indulója összesen 46 érmet szerzett a Miskolc Városi Sportiskola rendezte versenyen

HEOL

A Kemény Dénes Városi Sportuszoda adott otthont a Miskolc Városi Sportiskola versenyének, ahol 21 egyesület 352 sportolója között rekordlétszámban álltak rajthoz az Egriek. Már az előkészületek is komoly munkát adtak a Kovács Ottó által vezetett szakmai stábnak, hiszen 82 egri úszót kellett felkészíteni. Minden korosztály képviseltetve volt, a legfiatalabbak hatévesek voltak, Besenyei Luca és Lugosi Csongor, míg a legidősebb versenyzőnk a 19 éves Kovács Dorottya volt.

A verseny a nyári országos korosztályos bajnokságokra való felkészülés jegyében zajlott. Kovács Ottó, Pohl Anette, Patkó Kata, Erdélyi Krisztina és Sallai Bea tanítványai jól szerepeltek, többen is országosan is jegyzett időeredményeket úsztak és összesen 46 érmet szereztek.

A korosztályos válogatott mellúszó Szeivolt Melinda, most 50 és 100 méter pillangón mutathatta be a tudását. Ezekben a számokban is olyan jól teljesített, hogy mindkét számban átvette az országos ranglistán a vezetést.

A még „béka” korosztályú Kovács Attila és Kiss Olivér testvériesen megosztozott aranyérmeken, mindketten kettőt-kettőt vehettek át, csakúgy, mint a „delfin” korosztályú Kovács Gréta. Szintén a delfinek között nyert aranyérmet Angyal Mátyás, de a legidősebbek között is nyert aranyérmet egri versenyző, a 400 méteres vegyesúszásban Nagy Ádám állhatott fel a dobogó tetejére.

Nagy csatákat és nagy szurkolást hoztak a béka és a delfinváltók, ahol az egrieknek mind a négy csapata érmes lett.
Természetesen minden egri úszó megkapta az edzői dicséretet, aki megúszta a legjobbját, az edzőket pedig a szakmai vezető dicsérte meg, hiszen a 82 versenyző hatalmas szervezői munkát jelentett az edzők számára, akik hiba nélkül oldották meg a feladatukat. Ehhez nagyban hozzájárultak a kis versenyzőink szülei is, akik segítséget jelentettek az Egri Úszó Klub számára, amit ezúton szeretne megköszönni az egyesület vezetősége!

Jó érzés volt Egrinek lenni a versenyen. Bizakodhatunk, hogy az egri úszás jó úton halad, hiszen a nagy létszám mellett már minőségi eredmények is születtek. A csapatversenyben pedig a Kőbánya SC mögött az előkelő második helyen végzett az Egri Úszó Klub, maga mögé utasítva például a Jövő SC-t és a házigazdákat.


Az eredmények megtekinthetők itt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!