Sport

2012.07.11. 11:00

Török-kézbe került a GYAK

A korábbi tréner, Ács János távozása után az új idényre Török János irányításával készül a Gyöngyösi AK-Ytong NB III-as labdarúgó-csapata.

Sike Károly

A szakmai stábban a Hevesről érkező Balázs Tihamér is helyet kaphat. 

- A bajnokság hajrájában – egészségi állapotára hivatkozva – Ács János maga kérte a felmentését – válaszolta érdeklődésünkre Benus Ferenc, a Gyöngyösi AK-Ytong szakmai igazgatója. – Sajnáljuk, hogy távozik, de természetesen tiszteletben tartjuk a döntését. Nagyon sokat tett a helyi futballért, csak a köszönet hangján szólhatunk vele kapcsolatban. Elmondása szerint már nagyon nehezen viselte a kudarcokat. A megüresedett posztra több jelölt is akadt, végül az UEFA A-licences képesítéssel rendelkező Török Jánost kértük fel, aki örömmel mondott igent. A labdarúgóként is jelentős sikereket elért szakemberrel néhány éve Atkáron már dolgozhattam együtt. Él benne a bizonyítási vágy, vélhetően neki is nagy lehetőséget jelent a GYAK-ot irányítani.

A Gyöngyösi AK-Ytong a 12. helyen zárt a NB III. Mátra-csoportjának 2011/2012-es bajnoki évében. A következő idényre elvárás a csapattal szemben, hogy felzárkózzon a középmezőny elejére, ugyanis a jövő nyáron esedékes átszervezések után csak így őrizheti meg NB III-as tagságát. Mint ismeret, a 2013/2014-es szezonban már három csoportban zajlanak a küzdelmek a sportág harmadik vonalában.

– Napirenden szerepel a keret megfelelő megerősítése is, de a szakmai stáb is bővülhet – tekintett előre Benus. – Közel a megállapodás Balázs Tihamérral, aki legutóbb a Hevesi LSC együttesét vezette bajnoki címre a megyei I. osztályban. Balázs, aki a Török János segítőjeként tevékenykedne, több korábbi játékosát is magával hozhatja. Az ügyben ugyan még konkrét megállapodás nem született, csütörtök este kapunk választ arra, hogy kikre is számíthatunk a jövőben. Minden csapatrészt szeretnénk megerősíteni, de kapusra, támadó középpályásokra és gólveszélyes csatárokra feltétlen szükség lenne – fogalmazott Benus, majd hozzátette: az eredményes szereplés azért is lenne fontos, mert a jövőben a klub az önkormányzattól teljesítmény-arányos támogatásban részesül.

A mátraaljaiak július 16-án, hétfőn állnak edzésbe.

[caption id="" align="aligncenter" width="360"] Török János arra törekszik, hogy a szereplés után kalapot emeljenek előtte Beküldött fotó
[/caption]

Az öltöző ajtaja mindenki előtt nyitva áll
– Tizenöt éve ültem utoljára a GYAK kispadján, az elmúlt esztendőkben jó pár csapatnál megfordultam – közölte a legutóbb a Lőrinci VSC szakmai igazgatójaként tevékenykedett Török János. – Ez idő alatt talán tapasztaltabb lettem, amit szeretnénk kamatoztatni. Játékos párti edzőnek tartom magam, nem vagyok híve a diktatórikus módszereknek, mindenkivel szeretnék leülni és megbeszélni, mikét tudunk eredményesen dolgozni. Az utóbbi hónapokban a gyöngyösiek több mérkőzésére is kilátogattam, sőt az utánpótlás találkozókat is figyelemmel követem. Nem zárkózom el a fiatalok szerepeltetésétől sem, a felnőtt csapat ajtaja mindenki előtt nyitva áll. Azoktól azonban, akik ott belépnek, maximális odaadást várok – zárta szavait Török. A szakvezető által kialakított program első időszakában heti négy edzés és egy felkészülési mérkőzés szerepel a menetrendben. Az átalakult GYAK-ot először július 21-én, a Gyöngyöstarján ellen láthatja a közönség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!