Sport

2012.07.07. 06:50

Vancsa Miklós csak türelmet kér

Kapát nem, de kőműves lapátot láthat az, aki benéz a Szentmarjay Tibor Városi Stadionba. A létesítményben és azon kívül is azért dolgoznak, hogy Debrecen helyett Eger legyen a hazai NB I-es mérkőzések helyszíne.

Bódi Csaba

Fotós:

Az Egri FC játékosai Pétervásárán, a kőművesek pedig a vendégszektorbeli „karéjban” alapoztak tegnap. Utóbbiak azokhoz a munkálatokhoz láttak, amelyek elengedhetetlenül fontosak ahhoz, hogy ne a debreceni Loki stadionban játssza hazai meccseit az újonc, hanem az Érsekkertben. Pillanatnyilag ez utóbbira nem sok esély mutatkozik. A Magyar Labdarúgó Szövetség saját honlapján azt közli: „azt állítani, hogy az MLSZ most, a bajnokság kezdete előtt néhány héttel hozza lehetetlen helyzetbe az NB II. Keleti csoportjának győztesét, amikor „nem engedi” Egerben szerepelni a csapatot, nem fair”.

Vancsa Miklós maximálisan tisztában van a feladatokkal, egyedül a türelem szerepét hiányolja.
„Természetesen tudjuk, hogy a stadionban milyen hiányosságok lelhetők fel - ismerte el az Egri FC klubigazgatója.
- Az is tény, hogy ha a létesítmény rendelkezne villanyfénnyel, teljesen más megvilágításba kerülne a helyzet. Szabálykövető magatartást tanúsítva,  igyekszünk teljesíteni az MLSZ által előírt követelményeket és nem várunk mást, csak egy kis toleranciát. Százmilliós nagyságrendű beruházást egyik pillanatról a másikra nem tudunk megvalósítani, különösen úgy, hogy az NB II-es aranyérmünk csak május 27-én vált biztossá.

Az Egri FC húzószerepet szeretne betölteni a régióban, és újabb bástyája akar lenni a magyar labdarúgásnak. Jámbor János főtámogató és Habis László polgármester közötti is folyamatosan zajlanak az egyeztetések annak érdekében, hogy ne kelljen más városban házigazda szerepet betölteni. Mi tisztességgel és becsülettel dolgozva megnyertük a NB II-es bajnokságot, és ugyanúgy kívánunk sok örömet szerezni az egri szurkolóknak, ahogy azt tettünk alacsonyabb szinten. Bízva az esélyegyenlőségben, mindezt helyben maradva képzeljük el és minden lehetséges eszközzel azon leszünk, hogy teljesítsük az elvárásokat.”

Engedélyezés és lobbizás

„Szabályos kereteken belül minden, a munkálatokhoz szükséges engedély beszerzéséhez segítséget nyújtunk, magunk is lobbizva azért, hogy a csapat Egerben játszhassa otthoni mérkőzéseit - jelentette ki Rázsi Botond, sportért felelős egri alpolgármester. - A felújítások elvégzésére július 20-ig kaptunk határidőt, zajlik is s munka gőzerővel, így nem szabadna készpénznek venni, hogy nem tudjuk teljesíteni az előírásokat.”

A városvezető utalt arra is, hogy míg más esetben engedményben részesültek a klubok, addig Egerrel szemben közel sem voltak ennyire megértőek a döntéshozók.

A városvezető utalt arra is, hogy míg más esetben engedményben részesültek a klubok, addig Egerrel szemben közel sem voltak ennyire megértőek a döntéshozók. Vancsa Miklós (középen) nem örül, de a kedvét még nem szegték FOTÓ: LÉNÁRT MÁRTON -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!