Sport

2013.09.28. 07:27

Újvidék után, Szentes előtt a ZF-Eger

Az egriek minden lehetőséget kihasználnak az új szabályokhoz való alkalmazkodáshoz.

Fenyves Balázs

A férfi vízilabda OB I. 3. fordulójának mérkőzése:
ZF-Eger (1.)–Valdor Szentesi VK (11.)
Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 18.00. V.: dr. Fekete B., Dodog Sz.
Maradna a helyes úton a jól elkapott bajnoki rajtot követően az egri együttes. Gerendás György és Dabrowski Norbert legénysége az első két forduló sikerét (FTC 13–10, KSI 20–5) követően mai ellenfelét úgy látja vendégül, hogy – az Egri Vízilabda Klub vezetésének döntése értelmében – a szurkolók ingyen nézhetik meg a mérkőzést.

Az OB I. címvédője a hét közepén Szerbiában szerepelt, a Vojvodina elleni két tesztmeccs miatt azért vállalták a hosszú utat Hárai Balázsék, hogy nemzetközi viszonylatban is kipróbálhassák az újfajta szabályrendszert. A mérlegen előbb vereség, másnap sima ZF-győzelem mutott az egyébként gyengébb játékerőt képviselő Novi Sad ellen. Az újvidéki keretből Zalánki Gergő maradt ki, aki viszont – amolyan kárpótlásként – már biztosan helyet kap a Szentes elleni csapatban.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Az egriek két győztes bajnoki után várják alföldi ellenfelüket Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Gyakorolni a ZF-Eger női gárdájának is lesz még lehetősége. Veréb Alexandráék a hétvégén Dunaújvárosban vesznek részt egy kétnapos tornán, ahol a házigazdákon kívül a Szeged és a BVSC lesz ellenfél. Más kérdés, hogy a hét közepén még erősen kérdéses volt a bajnok elutazása, ugyanis a két kapuson, Gangl Edinán és Katona Rékán kívül Pócsi Bianka és Ráski Lilla sem tud részt venni a rendezvényen. 

Szűkös az EKF kerete

Ma délelőtt 10 órakor az EKF-Imola férficsapata is megkezdi a küzdelmeket az OB I/B-ben. Az Érd-MAFC elleni, a Bárány-uszodában sorra kerülő találkozón azonban eléggé foghíjas keret áll csak Tóth Péter edző rendelkezésére. Amennyiben a ZF-Eger kettős játékengedéllyel rendelkező ifjúsági korú pólósait is idevesszük, a két kapussal együtt még akkor is mindössze 12 játékos alkotja a keretet. Ennek figyelembevételével pedig erősen kérdéses, hogy ez elég lehet-e a pontszerzéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!