Sport

2013.11.29. 21:35

Olasz kiütés a nyitányon

Teljesen szétesett csapat benyomását keltette a ZF - Eger női csapata a Firenze elleni Euroliga-selejtezőn.

Fenyves Balázs


                                                            
     
Fölényes görög győzelemmel kezdődött a női Euroliga II. selejtezőjének D-csoportja. A kvalifikációnak otthont adó Bitskey Aladár Uszodában péntek este fél hétkor indult útjának a labda, mégpedig a SKIF CSP Izmajlovo Moszkva – Olympiakosz Pireusz találkozóval.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Harc a labdáért. Ennél azért többre számítottunk. Fotó: egrivizilabda.hu
[/caption]

  
A létesítménybe ekkor még csak szálingózó érdeklődők viszonylag hamar rájöhettek, hogy az első meccsen nem igen kell izgalmakra számítani, hiszen a görögök egészen simán fektették két vállra orosz riválisukat. A találkozón hallható szórványos taps a magyar válogatott centerének, Bujka Barbarának szólt, aki hat gólt szerzett az Olympiakosz színeiben.


    
Az este fő meccsének rajtjára, a ZF-Eger – NGM Firenze Pallanuoto derbire, megközelítőleg négyszázan gyűltek össze a lelátókon, és bizony a többségnek a találkozó elején rögtön csalódnia kellett. Az olaszok repülőrajtot vettek és egyből elhúztak 3-0-ra. Nem csoda, hogy Kelemen Attila időt is kért.
    
A rövid fejmosás után, aztán egy pillanat alatt megváltozott a játék képe. Ezúttal a mieink találtak be, de már zsinórban négyszer. A közönségnek nem is kellett több, mindjárt kiváló hangulat bontakozott ki. Az első nyolc perc végén mégsem örülhettünk hazai előnynek, mivel a Firenze még egyszer eredményes tudott lenni.

A második etap megint vendég góllal kezdődött. Sokáig ugyanakkor megint nem kellett „stresszelnünk”, Somhegyi Noémi második, majd harmadik találata ugyanis megint egri vezetést eredményezett. De nem sokáig. Iszonyatosan hullámzó meccset láthatott a Bitskey közönsége, a félidőre így ismételten vendégvezetést jegyezhettünk fel.
     
Az első két negyed alapján azt lehetett megállapítani, hogy ha a védekezését rendbe tenné az Eger, akkor meg lehetne nyerni a csatát. Csakhogy tizenhat perc alatt Gangl Edina egy védést tudott felmutatni, ami nagyon kevés egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben.
     
Sajnos a térfélcseré után, ugyanúgy kezdtek a lányok, mint, ahogyan az első negyed elején, kvázi, háromgólos hátrányba kerültek. Még mindig sok volt a kapott gólok száma, amivel nem igen lehetett mit kezdeni. A taljánok hetet vágtak egyhuzamban, és ezzel már hat volt a különbség.
     
Nehéz lehetett mit mondani ennél a differenciánál, pláne, hogy a lányok játéka az utolsó játékrészhez érve, teljesen szétesett. Remény híján maradt volna a kozmetikázás, de péntek este még erre sem futotta. A vége ezzel nagy csalódást keltő 8-16 lett, ami azt jelenti, hogy az mérkőzést követően, máris bravúr kellene a továbbjutáshoz.

Eredmények:
     Euroliga, nők, II. selejtező, D-csoport, 1. forduló
     SKIF CSP Izmajlovo Moszkva (orosz) – Olymiakosz Pireusz (görög)
     10-13 (2-4, 1-3, 3-4, 2-4)
     Gólszerzők: Grineva 4, Bakrameva, Bogdanova 2-2, Borisova, Troskina 1-1,
     ill. Bujka 6, A. Avramidu 3, E. Plevritou 2, Manolioudaki, Kalogerakou 1-1.
   
                              
     ZF-Eger – NGM Firenze Pallanuoto (olasz)
     8-16 (4-4, 2-3, 0-5, 2-4)
     Eger, Bitskey-uszoda, 400 néző.
     V.: D. Stampalija (horvát), R. Torres (spanyol).
     LEN-Delegátus: A. Konstantinov (bolgár).
     ZF-EGER: Gangl – Clayton, Pengő, Antal 2, Pócsi 1, Somhegyi 3, Czigány 2.
     Cs.: Zajácz, Veréb, Vályi F. Edző: Kelemen Attila.
     FIRENZE: Lavi – MOTTA 4, Colaiocco 1, LAPI 2, Bartolini 2, CRAIG 3, REPETTO 2.    
     Cs.: Giachi 1, Olimpi, Settonce 1. Edző: Mario Vittorio Bigioli.
     Gól – Emberelőnyből: 11/3. ill. 5/3.
     Ötméteresből: 2/2. ill. 2/2.
     Kipontozódott: Somhegyi a 11., Repetto a 26. percben.
     Az eredmény alakulása: 0-3, 4-3, 4-5, 6-5, 6-7, 6-12, 7-14, 7-16, 8-16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!