Sport

2013.12.04. 08:27

A Bitskeyben a Barca

Már nem elég csupán jó játék a ZF-Egertől.

F. B.

A férfi Bajnokok Ligája A-csoportja 2. fordulójának mérkőzése:
ZF-Eger–CNA Barceloneta (spanyol)
Eger, Bitskey-uszoda, szerda, 19.00. (Tv: Sport2). V.: T. Copic (horvát), M. Birakisz (görög).
Itthon úgy tűnik, hogy verhetetlen, a nemzetközi porondon viszont egyelőre nem igen tűnik szerencsésnek a ZF-Eger együttese. Az elmúlt hetekben sok minden kiderült a csapat idei teljesítményét illetően, ugyanis a bajnoki címvédő a magyar OB I eddig lejátszott tizenegy mérkőzése után is hibátlanul áll. Igazából a Bajnokok Ligája-menetelés is jó játékkal indult, habár az eredmény miatt nem lehetnek maradéktalanul elégedettek a gárda szimpatizánsai.

Gerendás György és Dabrowski Norbert legényei legalábbis nagyon közel álltak ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjának vélt Pro Recco garnitúráját két vállra fektessék. Az olaszok azonban a 0–3-as kezdés után is tudtak váltani, így pedig 8–7-es győzelmet arattak. Azt már korábban is megfogalmaztuk, hogy nagy kár a vereségért, mert a minimális továbbjutási esélyek életben tartásához a hazai meccseket kötelező jelleggel hozni kell. Viszont a Recco elleni még csak az első találkozó volt a tízből, vagyis javítási lehetőség rengeteg kínálkozik a ZF előtt. Elsőként mindjárt ma este, a BL-főtábla második körében a spanyol CNA Barceloneta vendégeskedik a Bitskeyben.

A katalán együttes tökéletesen ugyanazzal az eredménnyel rajtolt, mint az Eger, azzal a cseppet sem elhanyagolandó különbséggel, hogy a nyolc gólt nem az ellenfél dobta. A Barca ráadásul nem is kis skalpot gyűjtött be, a selejtezőben a Szolnokot búcsúztató Rijeka elleni siker ezért meglepetésnek is tűnhet. Különösen, hogy a sorozat idei versenykiírása alapján a Final Six-nek, vagyis a hatos döntőnek otthont adó Barcelona már alanyi jogon résztvevője a végső csatározásoknak.

Éppen ezért nem létkérdés a vendégek egri pontszerzése, a mieinknek viszont éppen ellenkezőleg. Amennyiben tovább akarnak jutni a sárga-kékek, ezt a csatát semmiképp sem szabad elveszíteni. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Bátori Bencééknek cseppet sem mellékes az eredmény Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!