Sport

2013.12.01. 18:16

A ZF hölgyeitől ez most édes kevés volt

Ugyanúgy zárult a hétvégi Euroliga-selejtező, ahogyan elkezdődött: óriási pofonnal.

Fenyves Balázs

A ZF-Eger női vízilabdacsapatának a tavalyi negyedik hely után idén a nyolc közé jutás sem jött össze, mivel a hazai medence ellenére a csoport harmadik helyén végzett a gárda.

– Akárhogy is nézem, csakis saját magunkat vertük meg – összegezte egészen röviden a kiesést Kelemen Attila, az egriek vezetőedzője.
Merthogy rosszul, sőt, nagyon rosszul sikerült a lányok hétvégi Euroliga-selejtezője. Azt előzetesen is tudtuk, hogy nehéz feladat előtt áll a magyar bajnok, mivel az olasz Firenze, az orosz Izmajlovo Moszkva, valamint a görög Olympiakosz Pireusz is jó erőt képvisel az európai klubvízilabdában. Ezt igazából elsőre a saját bőrükön tapasztalhatták meg a hazaiak, akik már az első napon megsemmisítő erejű vereséget szenvedtek. Az olaszok elleni nyolcgólos fiaskó kijózanítóan hatott, ezért a továbbjutás kiharcolása érdekében folytatott harcban már csak egy megoldása lehetett a ZF-nek: mindkét hátralévő meccsét meg kellett volna nyerni. Ha a volna nem volna...
A szombat esti, Izmajlovo elleni találkozót ugyanis Antal Dóra öt másodperccel a vége előtt belőtt szabaddobásával még csak-csak lehozta az Eger, de vasárnap kiderült a csúf igazság. A Bujka Barbarával a soraiban felálló hellén gárda egészen egyszerűen átrobogott a mieinken, minden esetleges további illúziót szertefoszlatva ezzel.

– Saját magunkról állítottunk ki szegénységi bizonyítványt, mert ilyen harmatgyenge támadójátékkal nem volt keresnivalónk ebben a mezőnyben – boncolgatta tovább a kudarcot Kelemen mester. – Az a csapat, amelyik még kidolgozott helyzetekből sem tud betalálni, az ne is álljon sorba az aranyéremért. Mert megvoltak a lehetőségek. Kidolgoztuk őket, de azok a játékosaink, akik pontosan azért válogatottak, mert jól döntenek az ilyen helyzetekben, most rendre csődöt mondtak. Ezen kell elgondolkozni, mert ez komoly probléma.

Sajnos ezzel a gonddal nem ezen a hétvégén találkoztam először. Nagyon sokat gyakorolunk, mégis előjönnek ezek a hibák. Rüll Csaba edzőkollégámmal éppen arról beszélgettünk az Olympiakosz-meccs közben, hogy mi ennél többet már nem tudunk tenni. Nagyon el vagyok keseredve a lányok teljesítménye miatt, mert ami itthon elég, az most kiderült, hogy nemzetközi szinten édes kevés.

Kelemen Attila szavaiból kiderül, nagy csalódással fejeződött be a kupahétvége. A máskor oly magabiztos egri pólózó hölgyek keze rend szerint megremegett. Hiába repült haza az Egyesült Államokból a megváltóként várt Antal Dóra, a támadószekció és a hátsó alakzat is szerényen muzsikált. Czigány Dóra személyében ráadásul még vezéráldozata is lett a három napnak. Az egriek nyolcasa a vasárnapi meccsen szenvedett ínszalag-szakadást, éppen ezért is mondhatjuk minden túlzás nélkül, nem is baj, hogy a 2013-as évben már nem lesz több tétmeccse az Egernek. [caption id="" align="alignleft" width="360"] Czigány Dóra megsérült. Vezéráldozat. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]
 
Eredmények:
A női Euroliga II. selejtező D-csoportja 1. fordulójában:
ZF-Eger–NGM Firenze Pallanuoto (olasz)
8–16 (4–4, 2–3, 0–5, 2–4)
Egri góldobók: Somhegyi 3, Czigány, Antal 2–2, Pócsi 1.
SKIF CSP Izmajlovo Moszkva (orosz)–Olymiakosz Pireusz (görög)
10–13 (2–4, 1–3, 3–4, 2–4)
A 2. fordulóban:
ZF-Eger–Izmajlovo Moszkva
9–8 (2–1, 1–2, 4-–3, 2–2)
Egri gólszerzők: Antal, Czigány 3–3, Zajácz, Clayton, Somhegyi 1–1.
Firenze–Olympiakosz Pireusz
8–7 (1–2, 2–2, 1–1, 4–-2)
A 3. fordulóban:
Olympiakosz Pireusz (görög)–ZF-Eger
12–6 (4–2, 3–2, 1–1, 4–1)
Egri góldobók: Czigány 2, Zajácz, Somhegyi, Clayton, Vályi F. 1–1.
Izmajlovo Moszkva–Firenze
9–5 (0–2, 0–2, 4–0, 5–1)

A D-csoport végeredménye:

1. Firenze 3 2 – 1 29–24 6

2. Olympiakosz 3 2 – 1 32–24 6

3. ZF-Eger 3 1 – 2 23–6 3

4. Izmajlovo 3 1 – 2 27–27 3

Következik: Honvéd Polo–ZF-Eger, Budapest, február 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!