Sport

2014.01.14. 16:54

Détári maradásához Keller kellett

Korábbi világválogatottal érkezik a XXVIII. Imola–Hírlap-kupára a Fortress-Felsőtárkány NB III-as labdarúgó-csapata. Détári Lajos szakmai munkájára továbbra is számíthatnak a klubnál.

Sike Károly

– Sikerült megállapodnunk Détári Lajossal, így a tavaszi szezonban is az ősszel már szerephez jutott korábbi szakmai igazgató irányítja az együttest – tájékoztatta a heol.hu-t Szarvas László, az NB III Keleti csoportjában 9. helyen álló felsőtárkányiak titkára.

– A korábbi 61-szeres válogatott labdarúgó a jövőben vezetőedzőként tevékenykedik, az első gyakorlást szerdán 14 órától tartja a csapatnak. Détári további szerepvállalása Keller József egri üzletembernek is köszönhető. Az Egri FC egykori tulajdonosával az elmúlt időszakban több alkalommal is beszéltünk, s mindannyiszor elmondta, nagyon hiányzik neki a futball, szívesen vállalna szerepet az egylet életében. A cégtulajdonos végül úgy határozott, magára vállalja Détári itt tartózkodásának költségeit.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Keller József ismét kifejezte a futball iránti elkötelezettségét Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Keller József majd'' egy évtizede elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy két év méltatlan futball nélküli élet után újjászerveződött a megyeszékhelyi labdarúgás. Vezetőként a megyei bajnokságból indulva egészen az NB III-ig vezényelte az Egri FC-t, tevékenykedett a Szentmarjay-stadion szebbé tételében, valamint a megyeszékhelyi klub 100 éves évfordulójának méltó megemlékezésében.

– A nagypályás bajnokságban szeretnénk felzárkózni egészen a 3–5. hely valamelyikére, ami még reális elvárás lehet a csapat felé – folytatta Szarvas. – A vezetőedző nagyon eltökélt, bízunk benne, hogy sikerül olyan ütőképes csapatot kialakítani, amely joggal pályázhat a fent említett pozíciókra.

A XXVIII. Imola-Hírlap-kupán tizenharmadik fellépésre készülő Felsőtárkány kétszeres ezüst- és háromszoros bronzérmesnek mondhatja magát. A gárda tavaly januárban az Egri FC csapatát legyőzve léphetett a dobogó harmadik fokára.

– A tornagyőzelem még hiányzik – sóhajtott fel Szarvas László. – Mi más lehetne a cél, minthogy idén mi vehessük át az első helyezettnek járó serleget. Az eseményt megelőzően megpróbálunk teremben is gyakorolni, keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel élhetünk.

A tárkányiak idén három megyei I. osztályú csapattal, az Egerszalókkal, a Verpeléttel és a Markazzal szerepelnek azonos négyesben. A döntőbeli fellépéshez csoportgyőzelem szükségeltetik.

Ők segítik a január 25-i rendezvényt

Együttműködő partnereink a tornán: Imola Cégcsoport – Kurdi Pékség Andornaktálya – Barna Autódiagnosztika, Andornaktálya – Juhász Autószerviz Egerszalók – Uniway – Kada Kft. Andornaktálya – Parketta Technika Szakkereskedés Eger – Gumibörze Kft. Eger – Agroker Alkatrész Kft. – Agria Papír Kft. –  Ariko Manufacturing Kft. Szücsi – Füzesabonyi Agrár Zrt. Füzesabony – Rádi Pékség – Detki Keksz Kft. – Prompt ''94 Kft.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!