Sport

2014.03.26. 19:29

Győzelem az alapszakasz utolsó meccsén

A BVSC személyében szívós ellenfelet sikerült legyőznie a ZF-Eger női csapatának.

egrivizilabda.hu

Három hiányzóval kezdte utolsó alapszakaszbeli mérkőzését a ZF-Eger női együttese. A BVSC–Zugló elleni, hétközi ütközet szokatlan időpontban, délután négy órakor kezdődött, a kapus Katona Réka mellett azonban a brit légiós Francesca Clayton is a VIP-páholyból figyelte a társak bemelegítését. A harmadik hiányzó az a Somhegyi Noémi volt, aki ugyan be lett írva a meccs jegyzőkönyvébe, de mandula-gyulladása miatt, még a bemelegítést is a kispadról nézte.

A mérkőzés első két említésre méltó jelenete Vályi Fanny nevéhez fűződött, aki előbb ötméterest érően szabálytalankodott (a megítélt büntetőt a korábban Egerben pólózó Illés Henriette lőtte be), majd a következő támadásból egyből ki is egyenlített. Ezek után még egyszer vezetni tudtak a zuglóiak, de Gyöngyösi Anikó találatát követően, már a mieink domináltak. 

Egészen a második játékrész elejéig. Ekkor ugyanis Pócsi Bianka találatával még 5-2-re húztak el a hazaiak, majd két fővárosi gólt láthattunk, amivel ismét csak minimális volt a különbség. Szerencsére a lányok idejében érezvén a bajt, hamar észbe kaptak, Pengő Nikoletta és Czigány Dóra jóvoltából pedig a félidőre ismét hárommal léptek meg.   

Az alapszakasz utolsó mérkőzésén is az egri lányok kerekedtek felül.

A harmadik etap elején megint Czigány pattintott szépen a felső léc alá, amivel az addigi legnagyobb különbség (plusz négy) alakult ki. Csakhogy ezek után ismét nem a sárga-kékek percei következtek. Pontosabban nem az egri sárga-kékeké. Petrovics Mátyás együttese egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, így nem sokkal a negyed vége előtt megint egy találatra zárkózott.

Hogy végül nem teljesen szoros állásról indulhatott az összecsapás negyedik nyolc perce, arról a csapatkapitány Pócsi Bianka gondoskodott, az emberelőnyből érkező löket ellen nem volt ellenszere a vendég kapusnak. Lassan aztán elkezdődött az utolsó felvonása is, amely majdnem ugyanúgy kezdődött, mint a meccs eleje. Vályi Fanny annyit változtatott a forgatókönyvön, hogy ezúttal nem szabálytanakodott ötméterest érően, csupán lőtt egy gólt fórból.

A közte hárommal pedig alapvetően nem sok mindent tudott tenni a BVSC. Az utolsó percekben két-három gólon mozgott a különbség, ezalatt pedig annak is tapsolhatott a Bitskey-uszodába kilátogató közönség, hogy Czigány Dóra már negyedik alkalommal talál a vendégek kapujába. A taps persze a nagyobbik Vályi lánynak is kijárt, az egriek tizenkettese végül még meglőtte a találkozó gólját, amivel ismét kialakult a két fél közötti legnagyobb differencia. Az alapszakasz így magabiztos ZF-Eger-sikerrel ért véget. Következik a bajnokság elődöntője, hamarosan… 

Kelemen Attila: – Ma is bebizonyosodott, hogy amikor hiányzóink vannak, akkor igencsak sérülékenyek vagyunk. Ma ugyanakkor volt tudatosság és alázat a játékunkban, úgyhogy fel is tudtuk őrölni az ellenfelet. Nagyjából meg voltam elégedve a lányok produkciójával, jól működött a védekezés és voltak szép góljaink is.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

 Vodafone OB I., nők, 14. forduló

ZF-Eger – BVSC-Zugló  12-8 (4-2, 3-2, 2-3, 3-1) Eger, Bitskey-uszoda, 100 néző.

V.: Németh A., Homonnai D.

ZF-EGER: Gangl – Ráski, Pengő 2, VÁLYI F. 3, CZIGÁNY 4, PÓCSI 2, Veréb.

Cs.: Zajácz 1, Parádi., Vályi V., Urvári L. Edzők: Kelemen Attila, Rüll Csaba.

BVSC: Doroszlai – FARKAS K. 1, Illés H. 1, Dauda Board, Kele 1, GYÖNGYÖSI 1, Leimeter. 

Cs.: Varga V., Máté 1, Tamás V. 1, Takács V. 1, Bors, Szmodics. Edző: Petrovics Mátyás.

Gól – emberelőnyből: 8/4. ill. 5/1.

Ötméteresből: 1/1. ill. 2/1.

Kipontozódott: Leimeter a 30. percben.

 Az eredmény alakulása: 0-1, 1-2, 5-2, 5-4, 8-4, 8-7, 10-7, 12-8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!