Sport

2014.05.20. 10:08

Bárki felvehette a kesztyűt Nagyrédén

Nyílt napon ismertette meg a sporttal a boksz iránt érdeklődőket a Szőlőskert SC ökölvívó szakosztálya.

B. Cs.

Hatott a rábeszélés: sok más érdeklődőn kívül még Balázs József polgármester is kesztyűt ragadott a nagyrédei tornacsarnokban vasárnap, hogy Fehér Gyula edző beavathassa az ökölvívás alapjaiba. A sportág nyílt napjára azért várták a fiatalokat, hogy a civilek között újabb tehetségeket fedezzenek fel, és népszerűsítsék az ökölvívást.

A Szőlőskert SC az elmúlt években sorra új sportágakat vehetett fel versenypalettájára, s az ökölvívók is gyorsan hozni kezdték a sikereket. Fehér Gyula összegzése szerint ma már az országos versenyeken is kemény, felkészült ellenfeleknek tartják a fiatal rédei bokszolókat.

Az egyre elterjedtebb és népszerűbb régiós pofonpartyk mellett a fiúk jól szerepeltek a nagykanizsai diákolimpián is. Tóth Dávid és Tóth Milán arannyal tért haza, Tóth Márk pedig csak azért végzett bronzérmesként, mert a meccsét felügyelő orvos orrvérzés miatt leléptette a harmadik menetben. Polyák Patrik ötödik, Polyák Bence hatodik lett.

A versenyzők legközelebb az egri Bornemisza-emlékversenyen vesznek részt junior és ifjúsági korosztályban. Tóth Milán és Tóth Dávid eredményei alapján Keszthelyre mehet a június végi a serdülő Európa-bajnokságra.
A közeljövő tervei között azt szeretnék elérni, hogy a rédei klub közreműködése által Hatvanban is elkezdődhessen az aktív bokszélet. Addig is aki a nagyrédei klubba be szeretne kapcsolódni, minden hétköznap megteheti az edzéseken 18 és 20 óra között – szerda kivételével – és természetesen a lányokat is várják.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Fehér Gyula edző vezetésével a szakmai munka eredményei egyre inkább kézzel foghatóak a fejlődő egyletnél Beküldött fotó: Faragó Zoltán
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!