Sport

2014.07.08. 13:25

Az én vébém – Balajti Ádám

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak "egyszerű" tévénézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

S. K.

Az elmúlt idényt az NB I-től búcsúzó Mezőkövesd-Zsóry együttesénél töltötte a besenyőtelki születésű, korábbi U20-as vb-bronzérmes Balajti Ádám. A 23 esztendős labdarúgó éles szemmel követi a brazíliai történéseket, a jövőjével kapcsolatban pedig elmondta: a legnagyobb esély arra mutatkozik, hogy marad a kövesdieknél.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Balajti Ádámnak (11) a brazilok a kedvencei Fotó: Tóth Balázs
[/caption]

„Bár a legjobb négy között már az igazi nagy futballnemzetek képviselői maradtak, azért meglepő volt számomra, hogy az előzetesen „kiscsapatoknak” nevezett válogatottak is milyen kiválóan szerepeltek, mennyi örömet szereztek szurkolóiknak. Többekkel egyetértésben talán kijelenthető, hogy Costa Rica játéka okozta a legnagyobb meglepetést, persze pozitív értelemben. A hozzám hasonlóan befejező csatárként számon tartott Joel Campbell európai topcsapatok figyelmét is felkelthette.

Személyes kedvenceim a házigazda brazilok, bár eddig a selecao adós az igazán szép játékkal. Az a miliő azonban, ami ott körülveszi a labdarúgást, számomra egészen lenyűgöző. Az emberek óriási szenvedéllyel állnak a labdarúgáshoz. A folytatásra nézve Neymar elvesztése nyilván óriási vérveszteség nekik, s bevallom, nem is látok olyan labdarúgót, aki az előttünk álló mérkőzéseken képes lehet átvenni a szerepét. A németekkel szembeni párharcban döntő lehet a kispadok hosszúsága is, ebben a tekintetben az európaiak jobban állnak.

A hollandokkal annyira nem szimpatizálok, így a másik ágról az argentinok továbbjutásában bízom. Azt gondolom, hogy egy brazil-argentin finálé méltó befejezése lehet ennek a nagyszerű világbajnokságnak.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!