Sport

2014.07.03. 11:51

Az én vébém - Kis Károly

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak "egyszerű" tévé nézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

HEOL

A következő bajnoki évben az első öt közé vágyik NB II-es labdarúgó-csapatával, a Szolnoki MÁV együttesével Kis Károly. A mátraballai származású 50 éves edző 2011-ben NB I-es ezüstérmet szerzett és ligakupát nyert a Paks gárdájával, amellyel az Európa Ligában is indult. Tavaly óta a Heves megye nagykövete plakett birtokosa. Véleménye sok érdekességgel szolgál.

„Nagyon tetszik a vb, magas színvonalú mérkőzések zajlanak rendkívül kiegyensúlyozott mezőnnyel. Ami feltűnt, hogy rendkívül gyorsak az átmenetek támadásból védekezésbe és fordítva, amivel együtt járnak a lendületes visszarendeződések. A csapatok főleg a biztonságból indulnak ki, és csak az képes győzni, aki az utolsó pillanatig képes összpontosítani. A csalódást okozott olaszok, angolok és spanyolok kapcsán annyit, hogy utóbbiak kapitányát, Vicente del Bosque-t lehet bírálni, de én még olyan edzővel nem találkoztam, aki megvált volna azon játékosaitól, akikkel előzőleg sikert sikerre halmozott.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Kis Károly középen Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- Inkább fáradt volna a címvédő, mint sem hogy elfelejtett volna futballozni a társaság. De ha már szakvezetőknél tartunk: a sokat kritizált magyar edzői karból tudnék legalább 10–15 kollégát mondani, akik Angliával jobban szerepeltek volna, mint most Roy Hodgsonnal. A portugálok esetében úgy láttam, hogy nem Cristiano Ronaldo volt egyedül, hanem szanaszét volt az a csapat, amelyik felvonultatta mondjuk Nanit, Pepét és Coentraót. A belgák tetszenek, ám csak azoknak lehet meglepetés a szereplésük, akik nem figyelték az előzményeket.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!