Sport

2014.07.01. 10:52

Az én vébém – Molnár Róbert

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak "egyszerű" tévé nézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

S. K.

Januárban vette át a távozó Rozsnaki István helyét a Magyar Labdarúgó Szövetség Társadalmi Elnöksége Versenybizottságának élén Molnár Róbert. Az Egri FC NB III-as csapatának korábbi szakmai vezetője a játékosságot hiányolja Brazíliából.

„Ahogy kezdetét vette a vb egyenes kiesés szakasza, érezhetően egyre taktikusabbakká váltak a csapatok. Felértékelődnek a gólok, kevesebbet kockáztatnak a szövetségi kapitányok is. A kivételt talán Kolumbia jelenti, amely amellett, hogy eddig egyértelműen a torna meglepetéscsapatának számít, bátran és minden esetben rendkívül gólra törően futballozik. Általánosságban jellemző, hogy egyre inkább háttérbe szorul az igazi játékosság, s a labdarúgók testi erejére, fizikális állóképességére helyeződik át a hangsúly.

[caption id="" align="alignleft" width="307"] Molnár Róbert írásba is adta, hogy hiányolja a játékosságot Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

- Olykor szemmel is alig követhető iramot diktálnak a csapatok, a játékosok gladiátorként vívnak meg egy-egy párharcot. Mi, magyarok mindig is ebben voltunk elmaradva. Világéletemben szimpatizáltam a mindenkori brazil válogatottal, de a jelenlegi garnitúrából mintha már „kihalóban” lenne a csapat korábbi védjegye. A találkozókon rendre Neymar jelenti a mérleg nyelvét, az ő kreativitása általában kamatozik. Hogy meddig juthat a házigazda?

- Érezhetően nagyon erős hazai csapat támogatottsága, ha a 2002-es vb-n Dél-Koreát sikerült bejuttatni a négy közé, úgy gondolom, Brazília sem ússza meg. A házigazdán kívül az esélyesek között említhetjük Argentínát, Németországot, Hollandiát, és ki tudja meddig tart Kolumbia szárnyalása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!