Sport

2014.07.15. 21:22

Az én vébém – Sipeki István

Szakmai szemmel, érzelmi alapon vagy csak „egyszerű” tévénézőként. Megkérdeztük, hogy ki, miként látja a labdarúgó vb-t?

B. Cs.


Egerből indult a labdarúgó pályafutása Sipeki Istvánnak, aki a Vác, Videoton, Bodajk, Siófok, DVTK, Panahaiki (görög), Paks és Szolnok „útvonalon” haladva nyáron befejezte profi karrierjét. A 324 NB I-es mérkőzésen szerepelt 35 éves középpályás a civil életben most még keresi a helyét, ám eközben azért maradt ideje a világbajnokság nyomon követésre.
„Izgalmakban és gólokban gazdag vb fejeződött be vasárnap olyan döntőbeli párosítással, amit magam előzetesen nem vártam.

Úgy gondoltam, hogy a németek párja a holland válogatott lesz a fináléban, ez viszont nem jött össze. A világbajnoki címet viszont megérdemelték a németek, akiknek ugyan az argentinok kicsit feladták a leckét, de a győztes ezt is megoldotta. Úgy egyébként leginkább az tűnt fel az egész sorozat vonatkozásában, hogy a csapatok mennyire odafigyelnek a védekezésre, hogy aztán gyors kontrákat vezetve hamar a kapu elé érjenek. Nagyon tetszett a Belgium–Egyesült Államok meccs, az viszont nem vártam, hogy Costa Rica vagy mondjuk Algéria ilyen jó lesz.

Mint ahogy arra is kevesen számíthattak, hogy a címvédő spanyolok ennyire leszerepelnek. A brazilokat illetően azért ért csalódás, mert nem éreztem őket olyan erősnek, hogy a világbajnoki címig menetelnek. Ez Neymar kiesése után még inkább nyilvánvalóvá vált, mint ahogy Thiago Silva kulcsszerepe is igazolódott. Egyénileg előzetes favoritom nem volt, ugyanakkor a gólkirályi címet elhódított kolumbiai James Rodríguez ezúttal egyértelműen berobban a legjobbak közé.”

[caption id="" align="alignleft" width="303"] Sipeki István futballozott Diósgyőrben is Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!