Sport

2014.07.15. 21:54

Becskei a felnőtt, Farkas az ifjúsági bajnok

Tizennégy egylet 31 játékosa regisztrált a 16. Eventus-Agria Park-kupára.

B. Cs.

A nevezők között egy címviselő akadt Becskei Zoltán személyében, aki jelenleg még FIDE-mester, de közel jár a nemzetközi mesteri cím megszerzéséhez. A versenyt most egy csoportban bonyolították le a szervezők, ám az ifjúsági játékosokat külön díjazták. Az Open rész dobogósai: 1. FM Becskei Zoltán (Egri SRSK), 2. Suhajda Sándor (Tiszaújvárosi SE), 3. Paál András (Andornaktálya SE).

Becskei hat győzelemmel és egy döntetlennel szerezte meg az első helyet, a második helyre a nyugdíjas matematikus, Suhajda Sándor futott be, de Paál Andrásnak is jól jött ki a lépés, aki 23 ponttal növelte nemzetközi értékszámát.

Az ifjúságiaknál is a felnőttekhez hasonlóan komoly díjazásért folyt a küzdelem, így csak az utolsó fordulóban dőltek el a helyezések. Elsőként a négy pontot gyűjtött Farkas Csaba (Maklár SE) végzett, míg a második Paál Márton a Buchholz-számítás miatt szorult lentebb. Bronzérmet szerzett Patai Péter Salgótarjánból. A két bajnok, Becskei Zoltán és Farkas Csaba szeptembertől az Andornaktálya SE NB II-es csapatában folytatja sakkozói pályáját.

[caption id="" align="alignleft" width="360"] Bódi Tamás szervező és Becskei Zoltán Beküldött fotó
[/caption]

Címkék#Eger#sakk
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!