Sport

2014.07.15. 21:42

Duarte Vivo bemutatkozott

A két portugál válogatott játékossal, Rui Coimbrával és és Duarte Vivóval tovább erősített ESC Puebla-Gyöngyös csapata visszavágott a címvédő Goldwin Pluss-Bodon FC-nek a Nemzeti Strandlabdarúgó Bajnokság 3. fordulójában.

Bódi Csaba

A siófoki MLSZ Beach Arénában zajló küzdelmek alapszakaszában mindegyik csapat kétszer játszik ellenfeleivel. Az első mérkőzésen a címvédő Goldwin 6–4-re győzött az Energia ellen, ám akkor homokra lépett Fekete Viktor is. A Goldwin válogatott játékosa ezúttal azért volt kénytelen kihagyni a találkozót, mert az Európa válogatott tagjaként Manchesterben szerepelt. Eközben a gyöngyösiek jelentősen megerősödtek, ugyanis az Egyesült Arab Emirátusok válogatottjának védője, Kamal Ali és a nemzetközi strandlabdarúgás egyik korszakos alakja, Stephan Meier mellé megérkezett két portugál válogatott, Rui Coimbra és Duarte Vivo, a magyar nemzeti csapatban érdekelt hat futballistáról nem is beszélve.

A nemzetközi szinte lépett magyar strandlabdarúgó-bajnokság rangadója azt a magas nívót hozta, amit várni lehetett, a végén gyöngyösi győzelemmel.
– Mondjuk ott volt az első gól, egy csoda – számolt be a meccsről a mlsz.hu. – Az oldalról beívelt labda szállt a kapu elé, szép ívben, dacolva a szél támadásával. Ughy Márk, a magyar strandlabdarúgás talán legtapasztaltabb tagja (és az egyik legmotiváltabb is mostanság) a kapunak háttal állva, válogatott ellenfelekkel körülvéve, helyezkedett, helyezkedett, aztán egy villámgyors mozdulattal, hanyatt vetődve úgy ollózta a léc alá a labdát, hogy a rettenetes idő ellenére a lelátóra ülő szurkolók bizony hirtelen felmelegedtek a látványtól. Vagy ott volt a Gyöngyös egyik támadása – igaz, ebből nem született gól, de az akció olyan volt, mintha színes ceruzával rajzolták volna: Ficsór kapus kidobása után Coimbra mellel tette a labdát Weisznek, aki a levegőben átemelt a másik oldalra Duarte elé, a portugál szintén a levegőben visszabelsőzött a kapu elé érkező Meiernek, aki fejjel csúsztatott Coimbrának, aki lőtt, Ács kapus azonban védett.

A vízilabdában az ilyen akciókra azt szokták mondani, hogy megszáradt a labda...
Végül érvényesült a (hangsúlyozottan erre a mérkőzésre értendő) papírforma, nyert az Energia, de a valódi győztese ennek a meccsnek nem a gyöngyösi csapat, hanem a magyar strandlabdarúgás.

Eredmények:
Goldwin Pluss-Bodon FC–ESC Puebla-Gyöngyös 3–7
GOLDWIN: Ács (Végső) – Ughy, Badalik, Besenyei, Vernyik, Biczi, Angyalos, Kovács, Fekete T. Edző: Csomós Tamás
GYÖNGYÖS: Ficsór (Szacskó) – Ábel, Weisz, Berkes, Simonyi, Rui Coimbra, Kamal Ali, Duarte Vivo, Stephan Meier. Edző: Berkes László
Gólszerzők: Ughy, Fekete T., Vernyik ill. Duarte Vivo 3, Weisz, Berkes, Kamal Ali, Ficsór.

További eredmények: Vasas Futsal–Garvittax 10–3, Garvittax–Goldwin Pluss-Bodon FC 4–12, Vasas Futsal–Bonyhád BFC 5–8, ESC Puebla-Gyöngyös–Siófoki Bányász SE 10–2, Bonyhád BFC–Goldwin Pluss-Bodon FC 5–6, Garvittax–ESC Puebla-Gyöngyös 3–11, Siófoki Bányász SE–Vasas Futsal  9–6, 

ESC Puebla-Gyöngyös–Bonyhád BFC 9–2, Goldwin Pluss-Bodon FC–Vasas Futsal  11–7, Siófoki Bányász SE–Garvittax 6–6 büntetőkkel: 2–0, ESC Puebla-Gyöngyös–Vasas Futsal 11–2, Garvittax–Bonyhád BFC 4–17, Goldwin Pluss-Bodon FC–Siófoki Bányász SE 5–3.

A bajnokság állása

1. ESC Puebla-Gyöngyös 13 12 – 1 125–40 38

2. Goldwin Pluss-BFC 10 9 – 1 80–41 27

3. Vasas Futsal 14 5 – 9 76–92 15

4. Bonyhád BFC 8 4 1 3 73–45 15

5. Aramis SE 9 3 – 6 42–39 9

6. Keresztes L. 8 2 – 6 51–71 8

7. Siófok 9 2 1 6 42–72 7

8. Garvittax 10 – – 10 32–121 0

Önkormányzati mentőöv az Energiának
A 67 éves múlttal rendelkező sportegyesület megszűnését jelenthette volna a Mátrai Erőmű Zrt. támogatás-megvonása az Energia SC-től. Szerencsére erre nem került sor.
– Ha a képviselő testület nem áll szinte egy emberként egyesületünk mögé, akkor ősszel az Energia SC nélkül kezdődtek volna a futball és futsal bajnokságok – adott magyarázatot Csiba Attila, az Energia SC elnöke. – Kérelmünket napirendet módosítva tárgyalták, majd egy több bizottságot is érintő határozat született a klub 2014-es támogatásáról. A kialakult helyzete tekintve ez az életünket mentette meg, amiért a képviselőknekl köszönettel tartozik az egylet vezetése és játékosai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!