Sport

2014.07.08. 11:18

Norvégiából visszatérve tárt karokkal fogadták Egerben

A Levanger HK-tól érkező játékos társaival együtt szeretné bebizonyítani, hogy az EKFSC-vel igenis számolni kell.

S. K.

A norvég első osztályú Levanger HK együttesénél eltöltött egy év légióskodás után visszatér az NB I/B-ben induló Eszterházy KFSC női csapatához László Barbara. A 23 esztendős irányító Bárkai Bianka, Németh Lilla, Petrovics Gerda, Molnár Nikolett, Benedek Réka és Balázs Nikoletta után a hetedik játékos, aki a 2014/2015-ös idényre már elkötelezte magát a főiskolásokhoz.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] László Barbarát honvágy gyötörte Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Légióskodása idején is tartotta a kapcsolatot az egriekkel?
– Igen, ugyanis sok barátot hagytam a városban – válaszolta a klub honlapjának László Barbara. – Amikor decemberben hazautaztam a karácsonyi szünetre, akkor is az egri csapatnál kértem edzéslehetőséget. Így történt ez a húsvéti szünetben is. Jóleső érzés, hogy mindig tárt karokkal fogadtak.

– Ez is befolyásolta a döntését, hogy visszatér?
– Jól éreztem magam a Levangernél, rengeteg élménnyel gazdagodtam, de már egyre erősebb volt honvágy. Nagyon hiányzott a családom, a kedvesem. Jól esett, amikor Rutka Péter technikai vezető megkeresett, hogy szükség lenne rám. Szimpatikusnak találtam a célokat és úgy gondolom, hogy ki tudom venni a részem a megvalósításukban.

– Milyen tervekkel vág neki az új idénynek?
– Igyekszem a maximumot kihozni magamból, s legjobb tudásom szerinti segíteni a klubot. Biztos vagyok benne, hogy a Norvégiában szerzett tapasztalataimat kamatoztathatom. Szeretnénk bebizonyítani, hogy az EKFSC-vel igenis számolni kell!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!