Sport

2014.12.18. 17:57

Mezőkövesről érkezhet a segítség Felsőtárkányba

Az utolsó három meccsen szerzett hét pontjának köszönhetően elkerülte a kieső helyeket a Felsőtárkány, amely gárda a 11. helyen telel a labdarúgó NB III Keleti csoportjában.

Sike Károly

– Kezdjük a legfontosabbal, hogyan látja a felsőtárkányi labdarúgás jövőjét?

– Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy megőrizzük a klub nimbuszát – jelentette ki lapunknak Szarvas László, a Felsőtárkány SC titkára. – Tállai Andrással, a Mezőkövesd Zsóry FC elnökével baráti a viszonyom, ő volt az, aki ősszel a legnehezebb időszakban nyújtott segítőkezet a csapatnak. Nem titkolt terv, hogy még szorosabbra fűzzük a kapcsolatot a borsodi egylettel. Várhatóan az ünnepek után, de legkésőbb január elején tárgyalóasztalhoz ülünk, hogy tisztázzuk a tervezett együttműködés részleteit.

– Mi történik, ha mégsem sikerült egyezségre jutni?

– Erre gondolni sem szeretnék. Tény, ahhoz, hogy tartani tudjuk a minőséget, elengedhetetlen a kövesdi segítség. A klub jövőjét alapjaiban meghatározza, hogy borsodiaktól milyen választ kapunk.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Barzsó Attiláék (középen) szebb tavaszban bízhatnak Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– Nehéz lehetett az elmúlt hónapokat megélni. A nagy reményekkel indult csapatat folyamatosan épült le, mígnem a teljes bizonytalanság lett úrrá. Megviselte?

– Korábbi névadó szponzorunk, a Fortress vállalkozás jelentős anyagi támogatást ígért, az új bajnokságra NB III-as élcsapatot szeretett volna. László István szakmai igazgatóval közösen ennek megfelelően alakítottuk ki a játékoskeretet. Ütőképes együttes verbuválódott, amely a Magyar Kupában az akkori NB I-es listavezető Paksot is búcsúztatta. Később miután a Fortress részéről a sokadik ígéret ellenére sem kaptunk meg a beígért támogatást, majd azzal kellett szembesülni, hogy a cég büntetőeljárás alá került, többek is a távozás mellett döntöttek. Ez szülte azt a mentális összeomlást, ami később az eredményekben is megmutatkozott.

– Az említett nehézségek ismeretében elégedett a szerepléssel?

– Azzal kezdeném, hogy az idénynek Elek Norbert irányításával vágott neki a csapat, aki szerintem elég korán feladta a küzdelmet, pedig irányába a klub minden vállalást teljesített. Az, hogy tréner nélkül maradtunk, tovább nehezítette a helyzetünket. Egy mérkőzés erejéig László István vált beugróvá, majd a kazincbarcikai Balogh József kezébe adtuk a stafétát, míg az utolsó három találkozóra a Győri ETO-nál szabaddá vált Sütő Szilárdot kértük fel a szakmai munka irányítására. Az ő személye jó húzásnak bizonyult, ugyanis a megszerzett hét ponttal elkerültünk a kieső helyekről. Ezzel az alapvető célt teljesítettük, de az utolsó meccsek is azt bizonyítják, hogy többre vagyunk hivatottak.

– Azok a labdarúgók, akik a nehéz időben is kitartottak a csapat mellett egyértelműsítették, hogy szeretnek Felsőtárkányban futballozni. Talán ez is kellett a javuláshoz és vélhetően nagyon jó érzést jelent a sportvezetőnek.

– Valóban sokat jelentett. Mindegyikükkel nagyon jó a kapcsolatom, nagyképűség nélkül mondhatom, hogy a személyem miatt maradtak itt. A barátaimnak tekintem őket.

– Sütő Szilárd eredményes bemutatkozását követően vélhetően az edzőkérdés jelenleg nincs napirenden.

– A közös folytatás lehetőségének megbeszélése során abban maradtunk, ha rendeződik a klub háttere és biztosított lesz a minőségi munka feltétele, akkor kitartunk egymás mellett. Azt is leszögeztük, ez abban az esetben érvényes, ha a téli időszakban nem kap NB I-es ajánlatot. Mi egyértelműen vele képzeljük el a folytatást.

– Tegyük fel, hogy eredményesen zárulnak a Tállai Andrással folytatott tárgyalások? Abban az esetben mi lehet a cél tavasszal?

– Stabil középcsapattá válhatunk. Amennyiben tavasszal a Mezőkövesd Zsóry FC kivívja az élvonalbeli szereplés lehetőségét, hosszú távon is együttműködhetünk a borsodiakkal. Ebben bízunk, ez jelenti az NB III-as jövőt.

 

11. Felsõtárkány SC

Otthon: 8 2 1 5 16–25 7

Idegenben: 6 1 2 3 7–14 5

Összesen: 14 3 3 8 23–39 12

Csókától Fügediig

A házi góllövőlista. 9 gólos: Csóka Róbert. 3 gólos: Nagy Tamás, Barzsó Attila, Vágó Zoltán. 2 gólos: Menyhért Gergő. 1 gólos: Lakatos Béla, Dobos Attila, Fügedi Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!