Sport

2015.02.27. 12:00

Az élklubok között 109 milliót osztottak Egerben

A megyeszékhelyen a legtöbb pénzt idén is a zászlóshajónak számító vízilabda klub kapja.

B. Cs.

A működési feltételek zökkenőmentes biztosítása érdekében csütörtökön az egri közgyűlésen a képviselők elfogadták a versenysportban és az élsport utánpótlás-nevelésben kiemelkedő jelentőségű sportegyesületek támogatását, amelyek között 109 millió forintos keretösszeget osztottak fel.

A 2015 és 2020 közötti esztendőkre szóló városi sportkoncepciót gyakorlatilag percek alatt, „csont nélkül” elfogadta a közgyűlés. Vita zajlott viszont a a sportlétesítmények használatáról, annak feltételeiről.

Bognár Ignác (Jobbik) és Császár Zoltán (független) is szóvá tette, hogy szerintük túl sok támogatást kap a labdarúgás. Lehetne szánni pénzt a szellemi sportokra is. Bognár Ignác a „gátlástalanul visszaél” kifejezést használta a labdarúgással összefüggésben. Ezt Habis László polgármester visszautasította, szerinte ez az összehasonlítás árt a sportnak, és árt az önkormányzatnak. Beszélt arról is, hogy a jövőben akár egy komoly sakkversenynek is otthont adhat Eger.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] A városi büdzséből 70 millió forinttal segítik az Egri Vízilabda Klubot. Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

A képviselők döntésének értelmében az ZF-Eger pólósai kapják a legtöbb pénz. A városi büdzséből 70 millió forinttal segítik az Egri Vízilabda Klubot. Vizes sportágként az Egri Úszó Klub Sportegyesület 14 millió forinthoz jut, részben betudhatóan Cseh László leigazolásának. Az Egri Sportcentrum Labdarúgó Sportegyesület részére 10,8 millió forint működési célú támogatást nyújtanak. Az NB I-es tagságra pályázó SBS-Eger Eszterházy Szabadidő és Sportegyesület férfi kézilabdázóinak 9 millió forintot szavaztak meg, az Egri ÁFÉSZ Sport Club asztaliteniszezői 2,7 millió, míg az Agria Röplabda Club Eger 2,5 millió forintos önkormányzati támogatással számolhat saját költségvetésében.

Az Egri Városi Sportiskola üzemeltetésében lévő sportlétesítmények térítésmentes használatát az idei évre vonatkozóan a következőképpen fogadták el.

Kemény Ferenc Sportcsarnok: Agria Röplabda Club 80 óra, az Agria Röplabda Club Eger Szüreti-kupa tornája 10, SBS Eger-Eszterházy Szabadidő és SE 250, Egri Sportiskola SE-Egri Vasas SE birkózó ob 10, Kemény Ferenc Sportiskolai Ált. Isk. 400, HMDSZSE-ADSB 10, HMDSZSE-KDSB 10, Eszterházy Károly Diák- és Szabadidősport Club (kézilabda) 50, az Egri ÁFÉSZ SC területi asztalitenisz versenye 10, az Agria Kempo Karate Sportegyesület versenye 15, Magyar Paralimpiai Bizottság 60, Bornemissza-kupa ökölvívó torna (Egri Sportiskola SE) 35, Tóth Péter cselgáncs emlékverseny (ESSE) 10, HMDSZSE-Diákolimpia 10. Összesen: 960.

Körcsarnok galéria: Egri Vasas-SI cselgáncs szakosztály 250, Shobu Kan Ifjúsági és Szabadidősport Egyesült 250. Összesen: 500.

Edzőterem: Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola 300, Agria Röplabda Club 100. Összesen: 400.

Szentmarjay Tibor Városi Stadion: Heves Megyei Diák és Szabadidő Sportegyesület-ADSB 20, HMDSZSE-KDSB 15, Egri Sportcentrum Labdarúgó SE 250. Összesen: 285.

Felsővárosi Sporttelep: Dobó Katica SE 35, HMDSZSE-ADSB 25, HMDSZSE-KDSB 25, Egri Focisuli SE 100, az Egri Focisuli SE utánpótlás labdarúgó tornája 40, Heves Megyei Diák és Szabadidő Sportegyesület-Diákolimpia 40, Focival a gyermekekért jótékonysági torna 10, Plútó SE 160, Eger Heroes Amerikai Futball Egyesület 170, Egri Sportcentrum Labdarúgó SE 1600. Összesen: 2205.

dr. Ruttkay Vilmos Asztalitenisz csarnok: Egri ÁFÉSZ SC 550. Összesen: 550. Mindösszesen: 4900. Tartalék: 100. A 2015-ös évre érvényes térítésmentes órakeret összesen: 5000.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!