Sport

2015.02.21. 10:26

Az OSC hét tavalyi bajnokkal érkezik a Bitskeybe

Az alapszakasz második helye lesz a legfőbb tétje a ma esti ZF-Eger–OSC férfi vízilabda bajnoki rangadónak. Ismerős akad majd bőven a vendégeknél.

Fenyves Balázs

A férfi OB I 18. forduló mérkőzése:

ZF-Eger (3.)–A-Híd OSC-Újbuda (2.)

Eger, Bitskey-uszoda, szombat, 19.00. V.: Székely, Kun.

Három hét után játszik ismét hazai környezetben a ZF-Eger, a sárga-kék szurkolók nélkülözését pedig rögtön egy rangadóval elégítheti ki az aktuális forduló. Az elmúlt években a könnyen hozható meccsek gyűjtőfogalmaként is használhattuk az „Eger–OSC” kifejezést, nyártól azonban nagyot változott a világ, a fővárosi együttes alaposan megerősödött. Ez pedig történt a bajnokcsapat kárára. Merthogy annyi hónap elteltével sem lehet elfelejteni azt a fajta népvándorlást, ami a ZF-nél történt. Egészen pontosan heten távoztak az újbudai klubhoz, ahol a névadó cég szerepvállalásával új távlatok nyíltak meg a XI. kerületben. Bátori Bence, Bisztritsányi Dávid, Bundschuh Erik, Gór-Nagy Miklós, Kevin Graham, Kovács Gábor és Salamon Ferenc távozott a megyeszékhelyről, ez a hét pólós pedig ma este visszatér egykori sikerei színterére.

– Ebből az okból valóban különleges találkozó előtt állunk, de ezt most félre kell tenni – vélekedett Kovács Gábor, aki egri nevelésű pólósként térhet vissza. – Ha szigorúan vesszük, játszottam már Egerben ellenfélként még a Pécs színeiben, de nyári távozásom óta ez lesz az első visszatérés. Az érzelmek biztosan dolgoznak majd mindenkiben, de inkább a tét miatt vagyok feldobva. Mindenki számolgat és mi is tudjuk jól, idén még egy párszor összecsapásunk az egriekkel, a rájátszás pályaelőnye szempontjából viszont igenis nagy jelentőséggel bír a mérkőzés.

Az egri csapat háza táján nem mondhatni, hogy a legaktuálisabb lett volna a rangadóra való felkészülés.

– Pénteken edzettünk kettőt kompletten és kész – fogalmazott Dabrowski Norbert arra utalva, hogy a különböző válogatott programok miatt szinte mindenki távol volt a csapattól. – Akik sem a magyar, sem pedig a szerb válogatottban nem szerepeltek, azok a hétvégén pihenőt kaptak, ettől függetlenül aligha nevezhető ideálisnak a heti munkánk. Az OSC ellen biztosan előjönnek majd az érzelmek, amit meg is értek, de ennek csakis a meccs előtt és után lesz helye. Igazi presztízscsatára számítok, más jelentősége viszont nem lesz a meccsnek. Meggyőződésem, hogy ez a két csapat játszik majd egymással a bajnokság elődöntőjében, ennek a mai összecsapásnak pedig maximum annyi tétje lehet, kié lehet a pályaelőny.

Ez azonban még odébb van, ezt pedig az egriek trénere is megerősítette.
Mi azért még a magunk módján visszatérnénk a találkozó pikantériájára, hiszen bár az októbertől eltelt időszakban megbarátkozhattunk már az új egri játékosokkal, azért a mai napon különösen örülünk a fehér és kék sapka jelentette találmánynak…

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!