Sport

2015.02.17. 07:30

Győri édes az ex-Cukornak

A világsztárok leigazolása már az új tulajdonosnak köszönhető. Az 1995-ben Mátra Cukor néven alapított lőrinci strandlabdarúgó egylet immár a Győri ETO FC égisze alatt törekszik előre a Bajnokok Ligájában.

Bódi Csaba

Húsz évvel ezelőtt Gedei Sándor még aligha gondolta, hogy a Mátra Cukor néven alapított strandlabdarúgó klub olyan magasságokba jut, ami később nemzetközi szinten is jegyzetté teszi az egyletet. Lőrinci viszont hálás lehet a sportvezetőnek, mert a várost akkor is pozitív színben tüntették fel a homokon nagyon otthonosan mozgó focisták, amikor Young Star, Renault-képe 60, Anna Bisztró vagy éppen Goldwin Pluss néven szerepeltek.

Utóbbi elnevezéssel 2007 óta illetik az egyletet, köszönhetően a támogatásban oroszlánrészt vállaló Csizmarik Gyulának. A bajnoki eredményességben Magyarországon egyeduralkodó csapat tavaly Goldwin Pluss-Bodon Péter FC néven szerzett jogot a Bajnokok Ligájában történő szereplésre, ám az idén június 2. és 7. között rendezendő BL-csoportkörben már a Győri ETO FC színeiben rúgják a bőrt Ughy Márk játékos-edző társai.

– Tarsoly Csaba tulajdonosnak köszönhetően folytatjuk a győrieknél – szögezte le Gedei Sándor. – Az ETO első emberével történt egyeztetés után vett új irányt csapatunk sorsa. A Goldwin Pluss-BFC megszűnik, játékosaink átigazolnak Győrbe, ahol minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a Bajnokok Ligájában minél előkelőbb helyen végezzük.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Kép a múltból. A jövőben már más színekben ünnepelnének Beküldött fotó
[/caption]

Besenyei Ferencéket 2013-ban Európa nyolcadik, tavaly pedig a kontinens hatodik legjobb klubcsapataként jegyezték. Ezeket a helyezéseket is szeretnénk felülmúlni a vezetőként Csizmarik Gyulát és dr. Csomós Tamást továbbra is a soraikban tudó egyletnél. A magasabb lépcsőfok megtételéhez a háttér biztosított a személyi feltételek terén is, ami sztárok igazolásban már meg is nyilvánult.

– Dejan Sztankovics és Sandro Spaccarotella révén szerződtettük két svájci klasszist, nálunk véd majd a Lokomotiv Moszkva hálóőre, Vitalij Szidorenko, aki honfitársként a világbajnok és a BL-győztes Anton Skarin és Alekszej Makarov társaságában kötelezte el magát hozzánk – árulta el Gedei Sándor. – A magyar gerincet Fekete Viktor, Besenyei Ferenc, Ughy Márk, Badalik Szabolcs, Vernyik Dávid és Angyalos András jelenti.

A csapat felkészülését a válogatottbeli elfoglaltságok alapvetően meghatározzák, ám négy-ötnapos összetartásra mindenképpen szeretnének sort keríteni az egyletnél. Győrben fedett, a gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán szabadtéri strandfoci pálya kialakítása szerepel a tervek között, eközben a BL-ben a legjobb négybe vágyik gárda.

Ha ez összejön, akkor lesz csak igazán (győri) édes az élet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!