Sport

2015.02.12. 11:15

Halmajugrán a műfüves pálya adta a kezdő lökést

Immár negyven gyermek rúgja a labdát a Halmajugrai Focisuli színeiben.

B. Cs.

A klub tavaly szeptember 1-jén kezdte működését azok után, hogy a helyi önkormányzat hathatós támogatásával és a Magyar Labdarúgó Szövetségnek köszönhetően műfüves kispálya létesült a településen.

– A gyerekek kiválasztását követően három utánpótlás csapattal kezdődött a munka – közölte a focisuli képviseletében Sebestyén János. – Az U21-es csapat a Markaz FC égisze alatt vágott neki a bajnokságnak, míg az U10-es és az U13-as korosztály játékosai a Bozsik intézményi program keretén belül játszanak. Ezen kívül különböző tornákon szerepeltünk, mint például az 11 évesekkel a Szüreti-kupán, a 13 évesekkel pedig a Karácsony-kupán, amelyekre saját pályánkon került sor a környékbeli falvak csapatainak részvételével. Az eredményeket illetően sem lehetett okunk a panaszra, ugyanis mindkét kupát sikerült megnyernünk.

A szervező, vezető kiemelte, hogy az önkormányzat képviselőtestülete nélkül a képzés nem indulhatott volna el, amiért nagyon hálásak a focisulisok.

– Idén is szeretnénk folytatni a munkát, amelyhez remélhetőleg megkapjuk a megfelelő hátteret, a szülőktől pedig a korábban tapasztalt segítséget. Ezen az úton elindulva szeretnénk egy szakosztályt létrehozni, amely a település lakóinak örömére szolgálna – zárta szavait Sebestyén János.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!