Sport

2015.02.05. 09:13

Hét medál a 70 centis hóban

Hetven centis hó és erős mezőny várta a Zirc környékén rendezett Nemzetközi Nyílt Magyar Bajnokság résztvevőit, akik közül a megyénkbeli indulók két ezüst-, és öt bronzéremmel tértek haza.

B. Cs.

– A háromnapos bakonyi megméretés kiket vonzott igazán?

– A hirtelen jött havazás jót tett az érdeklődésnek, ugyanis a magyarokon kívül ötven osztrák és hét szlovák versenyző is rajthoz állt a négy bajnokságon – válaszolta Honfi Gábor, a megyei tájfutó szövetség elnöke. – Szűkebb hazánkból az Egri Testedző Club és az Egri Spartacus SE két-két sítájfutója vállalta a megméretést.

– Ha jól tudjuk, önnek már a péntek este is jól indult...

– Az éjszakai ob-n sikerült bronzérmet nyernem, míg ETC-s társam, Kovács József az ötödik helyen végzett az F40-es kategóriában.

[caption id="" align="alignleft" width="336"] Kovács József és Honfi Gábor Beküldött fotó
[/caption]

– A nappali rövid távú verseny hogyan sikerült?

– Ezen Eger első téli olimpikonja, Simon Ágnes is rajthoz állt női elitben, és két osztrák vetélytársa mögött harmadikként állhatott dobogóra. Engem az F55-ben ugyancsak két nyugati szomszédbeli sportoló előzött meg úgy, hogy szintén legjobb magyarként sikerült zárni. Ezen a távon férfi elitben Lajszner Attila a 14. helyen fejezte be versenyt, a magyarok közül ötödikként.

– A váltó hasonló teljesítményeket hozott?

– A Simon, Lajszner kettős a vegyes felállás ellenére is bajnoki bronzot szerzett F21-ben, ahol Ági férfiakat megszégyenítő futásával harmadik helyre hozta fel az ETC-t. Harmadik hely jutott F40-ben a Honfi, Kovács alkotta duónak is.

– Vasárnapra negyedikként maradt a középtávú ob.

– Ott Simon Ágnes kisebb hiba miatt a 6. helyen zárt, a magyar bajnokságot tekintve pedig másodikként a női elitben. Bár Lajszner Attila csak 11. helyen ért célba, de az ob-t illetően ezüstöt érdemelt. Jómagam az osztrákok mögött, legjobb magyarként, mindössze egy másodperccel maradtam el a harmadiktól, míg Kovács Józsefnek a 10. hely jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!