Sport

2015.02.07. 07:56

Táplálkozás és etetés

Lehet elmélkedni, hogy tényleg ennyibe kerül-e Egernek egy évre az olimpiai ezüst-, és bronzérmes vegyes úszó.

B. Cs.

Miközben legnagyobb riválisa, Michael Phelps évente 12,8 millió forintnak megfelelő dollárt költ csak a táplálkozásra, addig Cseh László az egri önkormányzat 12 millió forintos ajánlatára mondott igent. A városi juttatás még véletlenül sem csupán a kalóriapénzre értendő, úgy összességében az erre az évre érvényes apanázsra vonatkozik. Az eddig 18 olimpiai bajnoki címet nyert amerikai klasszissal több tényezőt kiragadva is összevetették az Egri Úszó Klub új szerzeményét.

A Rióban esedékes ötkarikás játékokon az aranyérmet megcélzó 29 éves úszó táplálékiegészítőkre 1,2 millió forintot fordít, míg edzőjének, Plagányi Zsoltnak a fizetése hárommillióra emelkedett. Eközben Phelps mestere, Bob Bowman forintban mérve 82,5 millióért készíti fel tanítványát. Az egri és a törökbálinti pályabérlés Cseh esetében 1,8 milliót kóstálhat, Egyesült Államokbeli vetélytársának egy baltimore-i úszóklub és a michigani egyetem néhány százezer forintnyi dollárért bocsátja rendelkezésre a medencéit.

Bárhonnan is vizsgáljuk, a különbség ég és föld. Ehhez képes tized, vagy század másodpercek döntenek, meg aztán Phelps is emberből van, így akár hibázhat is. Hogy most már fokozottan szurkolunk Cseh Lacinak, nem is kérdés.

Azon meg a fentiek tükrében lehet elmélkedni, hogy tényleg ennyibe kerül-e Egernek egy évre az olimpiai ezüst-, és bronzérmes vegyes úszó, vagy a háttérben megy a (táplálék)kiegészítés.

A nép „etetését” nyomjuk is gyorsan a víz alá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!