Sport

2015.02.24. 06:55

Teraszos művelés

Ahol a honi profiknál egy 36 éves cserekapus a mezőnyben a csapat legjobbja tud lenni, nem kell semmin csodálkozni.

Bódi Csaba


„Régen kiültem a ... teraszára és leigazoltam tíz futballistát.” Ma már hiába időzne akár napokat is a jó szemű tréner labdarúgó után kutatva az egri vendéglátóipari egység kerthelyiségében, legfeljebb az italszámlája gyarapodna. A játékoskerete nem. Amikor arra kell vadászni, hogy hol, mikor dől be egy klub ahonnan lehet majd focistát vinni, az már régen rossz. Ám ehelyütt még csak nem is minőségről beszélünk! „Darabra” nincsenek meg a csapatok.

Történik mindez abban a közegben, amihez foghatót a sportág képviselői még nem élhettek át. Hogy Egerben „sikerült” az a bravúr, melynek során nincs benne a stadion-felújítási programban a Szentmarjay Tibor nevén futó létesítmény csak az alfája a problémáknak. Az, hogy a megyei igazgatóság számlájára csupán az induláshoz szükséges költség tíz százalékát kell befizetni, olyan mértékű engedményt jelentett, ami nélkül egyfelől ma már nem beszélhetnénk amatőr futballról, másrészt viszont a támogatók is eltűntek az egyletek mögül. És mégis: ha a helyi önkormányzatnál bármilyen oknál fogva változás történik a civilszervezetek finanszírozásában, máris borul a papírforma, s lép vissza a klub.

Csányban és Verpeléten tavasszal nem lesz felnőtt szintű labdarúgás. Majd a nyáron újra belevágunk! – vetítik előre az elnökök, akiket minden fáradozásuk és törekvésük ellenére felőrölt a futballközeg. Harc volt ez a javából játékossal, támogatóval, önkormányzattal a fókuszban. De nem kell megijedni!

Abban a miliőben, amelyben a honi profiknál egy 36 éves cserekapus a mezőnyben a csapat legjobbja tud lenni, nem kell semmin csodálkozni.

Inkább kéretik egy ital a teraszra!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!