Sport

2015.02.23. 19:10

Verpeléten ebben a fél évben nem rúgják a labdát

A pénztelenség miatt lépett vissza a tavaszi idény küzdelmeitől a városi egyesület.

B. Cs.

A „hattyúdalt” a testvértelepülés Okány csapatával szembeni mérkőzés jelentette Verpeléten. A klub utolsó meccsére pénteken került sor, ma pedig a hivatalos értesítés is megérkezett a megyei igazgatósághoz, mely szerint a Verpelét SE valamennyi labdarúgó-csapatát visszalépteti a tavaszi küzdelmektől. Nagy érvágás ez mindenhogy, ám még fájóbb, hogy a Bozsik-programban érintett gyerekeket sem sikerült megmenteni.

– Személyes tragédiaként élem meg, hogy megtörtént a működés felfüggesztése – közölte a Hírlappal dr. Miksi Gyula, a Verpelét SE elnöke, aki a megyei társadalmi elnökség tagjaként széles rálátással rendelkezik szűkebb hazánk labdarúgóéletére. – A pénztelenség miatt kényszerültünk erre a döntésre. Magyarázatként annyit mindenképp tudni kell, hogy egy lábon álló egyesületként eddig kizárólag az önkormányzat támogatásnak köszönhetően működött a klub. Tőkeerős szponzorokat nem sikerült magunk mellé állítani, abból pedig idén nem vagyunk képesek megélni, hogy a városban nyilvántartott tíz civilszervezet egyikeként az összesen széosztható 2,4 millió forint esetlegesen ránk eső részéről fenntartsuk az egyesületet.

Miksi doktor nem rejtette véka alá, hogy évente hozzávetőleg 10 millió forintot tesz ki az az összeg, amely a nyugodt hátteret biztosította volna a klubnak. Hiába a TAO adta lehetőség, ha a rendelkezésre álló keretet nem vagy részben (Verpeléten idén csak az egy hatodát) tudják feltölteni a sportvezetők.

– Ez egyben Verpelét városára sem vet jó fényt – tette hozzá a klubelnök. – Most nem tehetünk más, erre a fél évre felfüggesztjük a működést, borzasztóan sajnálva, hogy még a legkisebbek számára sem sikerült gondoskodni a folytatásról.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Csapat(ok) nélkül maradtak a verpeléti nézők Fotó: Majoros Tamás
[/caption]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!