Sport

2015.03.14. 09:20

A találkozó pikantériáját Gerendás György személye jelenti

Az Fradi elleni siker legalább harmadik helyet érhet a ZF-nek.

F. B.

A férfi OB I 23. fordulójának mérkőzése:

FTC-Waterpolo (4.)–ZF-Eger (3.)

Budapest, Népliget, szombat, 18.00. V.: Fodor, Rubos.

A finiséhez érkezett a férfi első osztály alapszakasza, a ZF-Eger gárdája a maradék négy mérkőzése közül pedig minden valószínűség szerint ma szerepel a legkeményebb párharcban. Az ellenfél a nyáron megerősödött és a szezon eddigi részében nagyon jól szereplő FTC csapata, a pontvadászatban negyedik zöld-fehérek ráadásul hazai környezetben láthatják vendégül a címvédőt.

A találkozó pikantériáját nyilvánvalóan Gerendás György személye jelenti, igaz, a 2014-es szakítás óta már Egerben is láthattuk ellenfélként az egykori egri sikeredzőt.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Hosnyánszky Norberték ősszel 17–8-ra verték a zöldeket Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

Ha a tabellát nézzük, akkor is helytálló a rangadó kifejezés, noha ősszel meglehetősen simán, 17–8-ra nyert a ZF. Ahogyan azt még a hét elején Dabrowski Norberttől megtudtuk, a hétre mindenképpen leáll a „rotálás”, vagyis a Fradi ellen is a legerősebb keret ugrik medencébe. Fentiekben említettük, hogy ezzel együtt már csak négy meccs maradt hátra az alapszakaszból, a két együttes közötti kilenc pontos különbség pedig azt jelenti, amennyiben nem kapnak ki a sárga-kékek, akkor matematikailag is biztos, hogy a harmadik helynél rosszabbul biztosan nem zárják az OB I ezen részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!