Sport

2015.08.29. 11:07

Gyöngyös–Eger derbi a megyei I-ben

Veretlen csapatok találkoznak vasárnap 17 órától Gyöngyösön, ahol a listavezető GYAK a szintén bajnoki címre törő Egri Sportcentrum együttesét fogadja a Kömlei Károly Sporttelepen.

S. K.

A megyei I. osztály 3. fordulójának rangadójára nyugodt szívvel ráilleszthető a presztízscsata jelző is, ugyanis a két város csapatainak egymás elleni küzdelmét – sportágtól függetlenül –, minden esetben fokozott figyelem kíséri.

– Továbbra is a csapatépítés időszakát éljük – szögezte le a Hírlap érdeklődésére Labancz Róbert, a gyöngyösiek edzője. – Bár az eredmények eddig jól alakultak, azon dolgozunk, minél stílusosabb és érettebb futballal rukkoljunk elő. Ellenfelünk nem titkoltam a bajnoki aranyra hajt, mi ilyen tekintetben óvatosabbak vagyunk. Vélhetően mindkét gárda támadó felfogásban lép pályára, szeretnénk, ha minél jobban szórakoznának a nézők. A mérkőzés végeredményből még nem lehet messzemenő következtetést levonni, úgy gondolom, hozzánk hasonlóan a megyeszékhelyiek is egy út elején járnak.

A magyar női U17-es válogatottal a héten Észak-Írországban járt Illyés Dániel csak megerősíteni tudta azt, amit a Heréd elleni győztes mérkőzést követően nyilatkozott lapunknak.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Czéh Márton (zöld-fehérben) eddig vették az akadályokat Fotó: Albert Péter
[/caption]

– Amennyiben azt a játékot és hozzáállást tudjuk bemutatni, mint tettük azt legutóbb hazai pályán, akkor Gyöngyösről is ponttal, pontokkal fogunk távozni – nyilatkozta az Egri Sportcentrum edzője.

A fent említett csapatokkal együtt százszázalékos Egerszalók a Gyöngyöshalászt fogadja, míg a Gyöngyöstarján Füzesabonyban szerepel. Az abonyiakhoz hasonlóan még pont nélkül álló csapatok közül a Pétervására Domoszlón, a Nagyréde a Besenyőtelek ellen igyekszik megtörni az eredménytelen sorozatot. Érdekes párharcnak ígérkezik az andornaktályaiak szomszédolása is, melynek során Makláron lépnek pályára Novák Tamásék. Herédre immár detki edzőként tér vissza Kollár Péter.

A párosítás
Szombat, 17.00:
Maklár (11.)–Marshall-ASE (9.). V.: Debreczeni
Domoszló (10.)–Pétervására (14.). V.: Kónya
Borsodnádasd (7.)–Heves (6.). V.: Rozsnaki
Füzesabony (16.)–Gyöngyöstarján (3.). V.: Derda
Nagyréde (15.)–Besenyőtelek (13.). V.: Trubin
Vasárnap, 17.00:
Gyöngyösi AK (1.)–Egri Sportcentrum (4.). V.: Tamási
Heréd (12.)–Detk (5.). V.: Szarvas
Egerszalók (2.)–Gyöngyöshalász (8.). V.: Pádár.

Ezek is érdekelhetik