Sport

2015.08.05. 06:47

Szerdahelyi jászsági kispadon

A markaziakat 2013-ban bajnoki címig vezényelt Szerdahelyi Gáborral öt játékos is ment Hevesből.

B. Cs.

– Azért az borítékolhatónak számított, hogy nem marad a labdarúgó megyei II-be visszalépett markaziaknál, ahol két éve még megyei I-es bajnoki címet ünnepelhetett. Mi döntött az új klubja mellett?

– Amíg Markazon edzősködtem, a téli és a nyári időszakban is rendre játszottunk edzőmeccset a jászárokszállásiakkal – válaszolta Szerdahelyi Gábor. – A kapcsolat ez idő alatt alakult ki, ám a váltáshoz az is kellett, hogy a Kaszab László vezette jászságiak idén fel akarták kavarni az állóvizet. Előrébb szeretne lépni a csapat a tavalyi 10. helytől, több gólt és ezzel együtt több pontot látnának szívesen, amiben igyekszek segíteni.

– Ha már gyöngyösi az edző, játékosfronton is lesz „gyöngyösi vonal”?

– Így a célszerű, arról nem beszélve, hogy Jászberény után idén ezen a téren is frissítést akartak az árokszállásiak. Ennek köszönhető, hogy az egyébként helyben lakó Molnár Zoltánon kívül Kotka Róbert és Kovács Ádám is Markazról érkezve lett a JVSE játékosa, míg Ludányi Márton Salgótarjánból, Bartók Péter pedig Gyöngyöstarjánból igazolt hozzánk.

– Heves után Szolnok megye mennyire jelent újdonságot?

– Játékosként megfordultam Jászberényben és Abonyban is, igaz, ez már rég volt, de a pályák egy részét azért ismerem. A jelenlegi mezőnyt már nem annyira, ezért inkább a saját csapatomra összpontosítok, aztán majd menet közben feltérképezem az ellenfeleket és a körülményeket. Azzal nem mondok újdonságot, hogy a nyári felkészülés során a legnagyobb gondot a nyaralások miatti hiányzások okozzák. Ezzel azonban együtt kell élni.

Ezek is érdekelhetik