Sport

2015.09.23. 07:37

OB I: Eger–Miskolc ősbemutató

Történelmi jelentőségű mérkőzéssel kezdődik az első osztályú pontvadászat a tavalyi bronzérmes ZF-Eger férfi vízilabdacsapat számára.

Fenyves Balázs

A férfi OB I A-csoportja 1. fordulójának mérkőzése:
ZF-Eger–Miskolci VLC
Eger, Bitskey-uszoda, 20.00. (Tv: M4). V.: Csanádi, Marnitz.
Nagy menetelés kezdődik ma este, legalábbis ebben bíznak a házigazdák, ugyanis a ZF-Eger férficsapata számára startol 2015/16-os szezon. Az idény első  feladatát a honi bajnokság nyitó fordulója jelenti egy papíron simának tűnő, mégis érdekesnek ígérkező összecsapáson.

Az ellenfél ugyanis az a Miskolci VLC gárdája lesz, amely együttes története első OB I-es meccsére készül, vagyis ilyen párharcot még sosem rögzítettek a magyar vízilabda élvonal hosszú történetében. A csata különlegességet jelent továbbá néhány borsodi játékos, illetve a csapat edzőjének személye.

Dr. Sike Józsefről nem túlzás azt állítani, hogy ezer szállal kötődik az egri vízilabda sporthoz, ezúttal azonban ellenfélként tér vissza a megyeszékhelyre. A szakvezetőn kívül több ismerős arcot is fel lehet fedezni majd a Bitskey-uszoda medencéjében, ugyanis hat olyan pólóssal érkezik az MVLC, akik korábban Egerben szerepeltek. Valics Bencéről, Kovács Zoltánról, Takács Jánosról, Jakab Dánielről, Tóth Mátéról és a tavaly még a ZF keretét erősítő Hornyák Olivérről van szó, akikről annyit még mindenképp megjegyzendő, hogy egytől egyig egri nevelésűek.

Ami a mieinket illeti, a hétvégén a horvátországi Korculán második hellyel hangolt a szezonnyitóra Dabrowski Norbert alakulata, aki lapunknak elárulta: habár az utazás még a vártnál is hosszabbra, és ezáltal fárasztóbbra sikeredett, még így is megérte bevállalni a túrát. Mint megtudtuk, a Mornar Split elleni utolsó mérkőzés – ami a torna záró egri fellépését jelentette – remekül modellezhette a Miskolc elleni bajnokit, ugyanis mind a két gárda fiatal, tehetséges játékosokból áll.

Pénteken ankét

A Bitskey-uszoda klubtermében pénteken 18 órától szurkolói ankétot tart a klub, ahol a pólósok és a szakvezetés képviselői is állnak a drukkerek rendelkezésére. Szombaton aztán 18 órai kezdettel a Tatabánya ellen játszik a ZF-Eger.

A keretből egyébiránt egyedül Milos Csuk bajlódik egészségügyi problémával. A világbajnok szerb pólós lázas megbetegedés miatt már hétvégén is hagyott ki mérkőzést, ezért egyelőre kérdéses a ma esti játéka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!