Sport

2015.10.31. 09:08

Montenegrói sor érkezik Egerbe

Takács Bence kulcsfigurája lehet a soron következő mérkőzésnek.

Sike Károly

Két vesztes meccs után igyekszik visszatalálni a győzelem útjára az Eger SBS Eszterházy férficsapata. Takács Bence kulcsfigurája lehet a soron következő mérkőzésnek, ugyanis ha valaki, akkor ő igazán jól ismeri a ceglédieket.

– Önben milyen nyomokat hagyott az elmúlt két mérkőzés?
– A Vác elleni vereség nagyon mélyen érintett valamennyiünket, jóval többre vagyunk képesek annál, mint amit akkor láthattak tőlünk – válaszolta Takács Bence, az egriek irányító játékosa. – Ritkán tapasztal az ember olyat, hogy egyszerre blokkol le az egész csapat, de akkor ez történt. A korábbi meccseken mindig akadt legalább két-három jó teljesítmény, ám ezúttal ez is elmaradt. Nem egyszerű egy ilyen pofonból felállni, viszont úgy érzem, Balmazújvárosban bizonyítottuk, hogy nem kell temetni bennünket. A vereséget ugyan ott sem tudtuk elkerülni, de sok biztató jelet mutattunk.
 – Az elmúlt mérkőzéseken Takács Bence jó teljesítménye is hiányzott, a kezdeti lendület után úgy tűnik, mintha hullámvölgybe került volna. Jól látjuk?
– Valóban vannak problémáim, az edzőmmel is beszéltem már ezekről, azon vagyok, hogy mielőbb visszataláljak a régi formámra. Jól esik, hogy rengeteg biztatást kapok a társaktól, igyekeznek átlendíteni a holtponton. Nagyon sokat jelent ez a hozzáállás, amit a tapasztalok a részükről. Sokszor elmondják, hogy hosszú még a bajnokság és  szükségük van a jó teljesítményemre. Keményen dolgozom, aztán bízom benne, hogy hamarosan ismét elindul a szekér.

– A nyáron három év után távozott Ceglédről. Milyen érzés lesz az egykori társakkal farkasszemet nézni?
– A sportág élvonalában játszunk, itt minden meccs presztízs. Nem kevés idényt töltöttem a Pest megyeieknél, de nyáron úgy éreztem, már váltanom kell. Szeretném ismét bizonyítani, hogy jó döntést hoztam, s igazolni azt, hogy valóban megérett az idő a váltásra. Egerben úgy gondoltam, tovább fejlődhetek.

– Meglepte korábbi csapata idei teljesítménye?
– Jól kezdték a bajnokságot, a hasonszőrű csapatokkal szemben szorgalmasan gyűjtögették a pontjaikat, s egy-két bravúrt is véghezvittek. Negyedik éve szerepelnek az élvonalban, már megvan a kellő tapasztalat ami fontos az előrelépésben.

– A ceglédi csapattársakkal tartja a kapcsolatot? Mennek már a zrikák?
– Tóth Norbival minden forduló után kielemezzük a tapasztalatokat, de másokkal is, például Bősz Danival, Lepsényi Sanyival is gyakran beszélek. Három évet töltöttem ott, az nem kevés idő, igazi barátságokra tettem szert. Amikor megérkeznek majd Egerbe, biztosan tesznek majd megjegyzéseket, ezeken mindig jókat derülünk.

– Kitől kell a legjobban tartani?
– Az Ivan Perisics, Nemanja Grbovics kapcsolat óriási erénye a ceglédieknek. A két montenegrói kiválóság remekül érzi egymást, gyermekkori barátok, az ő semlegesítésük döntő jelentőségű lehet. Emellett Lepsényi Sándor gólerőssége is igen nagyban hozzájárul a ceglédiek eredményességéhez. Bíró Balázs játékára sérülés miatt nem számíthatnak, az irányító kiválása érzékeny veszteség. Ő nemcsak a játékával, szellemiségével is vezére a csapatnak. Nem véletlen, hogy sérülése alatt is leültetik a kispadra, hogy lelki támogatást nyújtson a társaknak. A jó védekezés lehet a sikerünk egyik záloga, szeretnénk minél több könnyű gólt szerezni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!