Sport

2015.11.09. 21:23

Eger SBS: Tsitou jött volna, de nem engedték

Az NB I-es újonc megyeszékhelyi klub elöljárói gőzerővel dolgoznak az októberben távozott macedón Vasko Dimitrovszki pótlásán.

S. K.

– Előrehaladott tárgyalásokat folytattunk a fehérorosz válogatott Aliakszandr Tsitouval, akinek átigazolása végül azért hiúsult meg, mert két hónappal a lengyelországi Európa-bajnokság előtt hazája szövetsége nem járult hozzá a beálló klubváltásához – osztotta meg Szabó Róbert, az Eger SBS Eszterházy társadalmi elnöke.

Az NB I-es újonc megyeszékhelyi klub elöljárói gőzerővel dolgoznak az októberben távozott macedón Vasko Dimitrovszki pótlásán, az év ezen szakaszában azonban nagyon nehéz megfelelő játékost találni. Az egyletnél olyan kézilabdázó szerződtetésében gondolkodnak, aki valódi erősítés jelenthet a beálló poszton. A 29 éves, 121-szeres válogatott Aliakszandr Tsitou megfelelt volna ezen elvárásnak.

– Miután mindenben megállapodtunk Tsitouval, az átigazolás újabb akadályba ütközött – folytatta Szabó Róbert. – A fehérorosz nemzeti csapat is résztvevője a januári kontinenstornának, és a zavartalan felkészülés érdekében az ottani szövetség nem szeretné kitenni játékosát semmilyen kockázatnak sem, ami az új környezetből fakadhat.

[caption id="" align="alignleft" width="430"] Aliakszandr Tsitou (balról) nem lesz egri játékos Fotó: m.sportowefakty.wp.pl
[/caption]

Az egri csapat az NB I 16. fordulójában, szerdán 16.30 órai kezdettel Tatabánya együttesét fogadja a Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

Ezek is érdekelhetik