Sport

2015.11.18. 20:54

Nagy zakót kaptunk hazai vízekben

Nagy különbséggel, könnyen átlépett az egri lányokon az UVSE a női vízilabda bajnokság alapszakaszának 7. fordulójában.

egrivizilabda.hu/heol.hu

Már a mérkőzés kezdete előtt hátrányba került az egri csapat, hiszen Czigány Dóra három napja betegséggel küszködik. A bemelegítésnél megpróbálkozott ugyan a játékkal, de hamar kijött a vízből, jelezve, hogy nem tudja vállalni a játékot. Így Veréb Alexandra után – akinek egy múlt heti edzésen eltörött az orra – a csapatkapitányát is elvesztette a csapat.

Az első gólt az egri kedvenc Antal Dóra szerezte, sajnos nem egri színekben. Aztán Parkes egyenlített, a kapuban pedig Kiss Alexandra védett bravúrosan. A negyed végén mégis 3:5 felirat volt látható az eredményjelzőn.

Miklós Réka látványos góljával kezdődött a második negyed, amikor még azt hihettük, hogy felzárkózhatunk, de erre Keszthelyi, Kisteleki és Tóth Ildikó hamar rácáfolt. Ráadásul Pócsi Bianka is orvosi segítségre szorult, mert belenyúltak a szemébe.

Igaz a harmadik negyedben Pócsi vissza tudott térni a medencébe, s lőtt is egy látványos gólt, de ezt a játékrészt 1-7-el zártuk. Nagyon nagyra nőtt a különbség, s hátra volt még a záró negyed, ahol már az ellenfél fiataljai is szóhoz jutottak. Így is kaptunk hat gólt négy ellenében, a vége pedig 9-22!

Áts Bertalan az UVSE vezetőedzője:

– Nem játszott a hazaiaknál betegség miatt Czigány Dóra, az elején mégis jól tartotta magát az Eger, aztán azonban kijött a várt különbség.

Kelemen Attila a ZF-Eger- EKF vezetőedzője:

- Több sebből is véreztünk, így csak a gratuláció maradt a jól játszó UVSE-nek.

Figyelő szempár

A mérkőzést megtekintette Bíró Attila a női válogatott szövetségi kapitánya, aki annyit mondott a mérkőzés után, hogy Czigány nagyon hiányzott a hazaiak közül, s így az Egernek még a tisztes eredményre sem volt esélye.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!