Sport

2015.11.09. 07:34

ZF-Eger: négy lőtt találattal nem lehet győzni

Szolnokon egy fontos tanulság mindenképp akadt az egriek számára.

Fenyves Balázs

A két szoros védekezés közül a Szolnoké bizonyult szorosabbnak, a ZF-Egernek így nemcsak a gólszerzésre, a győzelemre sem lehetett sok esélye a Tiszaligetben rendezett OB I-es férfirangadón.

– Az egyértelműen az én felelősségem, hogy túl sokat foglalkoztunk azzal, hogyan állítjuk majd meg ezt a Szolnokot, mert hiába is sikerül, hogyha előre nem tudunk jól játszani – fogalmazott Dabrowski Norbert, a ZF-Eger vezetőedzője a csúcsrangadót követően.  – Mindez 4–2-nél tökéletesen meg is mutatkozott. Emlékezhetünk, akkor egy végletekig kijátszott emberfórt sem tudtunk belőni fél méterről, én pedig azt éreztem, hogy ma semmi sem fog bemenni. Persze most majd dolgozunk tovább, mi mást is tehetnénk, de ma mindenképp jobb volt az ellenfelünk. Az ugyanakkor fáj, hogy a végén már nem tudtunk ugyanúgy védekezni, mint előtte három negyeden keresztül, és úgy érzem, ez az ötgólos különbség elég sok.


Sok minden jót egri részről nem lehetett kiemelni a találkozó kapcsán. Elég csak azt a tényt nyomatékosítani, hogy az első egri gólnak 15 perc után lehetett örülni, ami azért elég szerény teljesítményt jelent a ZF támadószekciójától.

– Nagyon keményen védekeztünk, amivel fel tudtuk őrölni az ellenfelünket és ez biztosította a győzelmet – világított rá a szolnoki siker kulcsára Cseh Sándor, a bajnok Dózsa edzője. – Ez a győzelem azt gondolom, annak köszönhető, hogy óriásit küzdöttek a játékosok. Nagyon fontos szerep hárult Nagy Viktorra, aki szenzációsan védett, és ugyan mondhatnám, hogy a hálóőrök közötti különbség dönthetett, de ez fedné a valóságot, hiszen Braniszlav Mitrovics is pazarul teljesített.

[caption id="" align="alignleft" width="425"] Noha az egri részről Braniszlav Mitrovics is jó teljesítményt nyújtott a ZF hálója előtt, a meccs emberének a szolnokiak kapuját védő Nagy Viktor számított Fotó: Új Néplap/Mészáros János
[/caption]


Való igaz, a szerb világbajnok portásra nem sok panasz lehetett, ám úgy egyáltalán a hátsó alakzatra sem. Legalábbis az utolsó negyedig. Mert a világsztárokkal teletűzdelt Szolnokot hazai környezetében sikerült egészen addig öt gólon tartani. Az utolsó ráúszás utáni első akció azonban nem csak végzetes, de a végeredményt befolyásoló helyzet is volt egyben. Az egész meccs alatt tarthatatlan Kis Gábor a számtalan emberelőny kiharcolásán túl ezúttal ötméterest eszközölt ki, a közte négy pedig már túl távoli különbséget jelentett. Ennél a pontnál tűnt úgy, mintha megtört volna valami az egriek játékában, és onnantól kezdve már az addig egyetlen jól működő fegyver is megbénult. A tiszaligeti Vízilabda Arénába ellátogató – egyébként szépszámú – sárga-kék szimpatizánsok sem erre számítottak. Aki kicsit az okokat is kereste, annak mindenképp az úgynevezett gyilkos-szoros védekezés juthatott az eszébe, amit a címvédő szinte 32 percen keresztül tökéletesen alkalmazott. Azt sem sokan hitték volna, hogy lehet ezt bírni négy negyeden keresztül, azonban ha pozitívumot, vagy tanulságot szeretnénk keresgélni a történtek után, akkor mindenképp azt kell megjegyezni: a példa adott, van még hová fejlődni…


Az A-csoport 7. fordulójának további eredményei: Tatabánya–BVSC 6–10, Miskolc–Szeged 7–12. A Szentes–Kaposvár mérkőzést ma rendezik.

Az A-csoport állása
1. Szolnok 7 7 – – 103–37 21
2. ZF-Eger 7 6 – 1 97–48 18
3. Szeged 7 4 – 3 74–68 12
4. BVSC 7 3 1 3 66–70 10
5. Miskolc 7 2 1 4 60–78 7
6. Szentes 6 1 1 4 48–79 4
7. Kaposvár 6 1 1 4 34–66 4
8. Tatabánya 7 1 – 6 51–87 3
Következik: Bajnokok Ligája-mérkőzés, VK Primorje Rijeka (horvát)–ZF-Eger, Rijeka, november 11., szerda, 18.00.

Bizonytalan egriek a kapu előtt

A férfi OB I A-csoportjának 7. fordulójában: SZOLNOK–ZF-EGER 9–4 (1–0, 2–1, 2–1, 4–2), Szolnok, Vízilabda Aréna, 800 néző. V.: Molnár P., Székely. SZOLNOK: NAGY V. – Vámos, Sz. Mitrovics, YOUNGER 2, Madaras 1, KIS G. 1 Varga Dénes 2. Cs.: Gocics, Fülöp B., Mezei, Alekszics, VARGA DÁNIEL 2, Jansik D. Edző: Cseh Sándor. EGER: B. MITROVICS – Vapenszki 1, Csucskovics, Erdélyi, Hosnyánszky 1, Hárai 1, Szivós. Cs.: Angyal, Zalánki, Lőrincz B, Milos Csuk 1, Bedő, Biros P. Edzők: Dabrowski Norbert, Petrovai Márton. Az eredmény alakulása: 3–0, 3–2, 7–2, 7–3, 8–3, 8–4, 9–4. Gól–emberelőnyből: 12/5, ill. 7/1. Ötméteresből: 1/1, ill. –. Kiállítva (végleg cserével): Bedő (29.).

Ezek is érdekelhetik