Sport

2015.12.29. 06:27

A füzesabonyi lányok sorsa megpecsételődni látszik

A kézilabda NB II Északkeleti csoportjának bajnokaként lépett a másodosztályba a Füzesabonyi SC női együttese, amely az NB I/B Keleti csoportjában tizenhárom mérkőzést követően még pont nélkül áll a tabellán.

Sike Károly

Fotó: Lenart Marton

– Merész vállalkozásnak számított, amikor a nyáron igent mondtam a füzesabonyi vezetők felkérésére, ugyanis nem sokkal a bajnokság kezdete előtt érkeztem a klubhoz, s csak menet közben szembesültem az általam vélt különböző hiányosságokkal – osztotta meg tapasztalatait Pecsét Tibor, a füzesabonyiak edzője, aki a nyáron Atkári Lajost váltotta a szakmai munka felelőseként.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Erdélyi Annamáriék (a labdával) nehéz tavasz elé néznek Fotó: Lénárt Márton
[/caption]

– A klubvezetés folyamatosan azon dolgozott, hogy pótoljuk a hiányposztokat, ezen kívül bátran nyúltunk a fiatalokhoz is, akik igyekeztek a segítségünkre lenni. Az újak közül leginkább az ukrán légiós, Julia Prykhodko vált meghatározó játékossá. Rendkívül sajnálatos az utolsó, Orosháza elleni összecsapáson történt ujjsérülése. Bízunk benne, hogy a februári rajtra ismét teljes értékű csapattag lehet.

A Füzesabonyi SC a záró fordulóban állt a legközelebb a pontszerzéshez, ám hiába vezetett 55 percen keresztül, végül fordítottak az orosháziak.

– Megérdemeltük volna a győzelmet, az elmúlt hónapok megfeszített munkájának szép zárása lehetett volna a siker – kesergett Pecsét. – Úgy éreztem, lépésről-lépésre haladunk előre, s azt kértem a lányoktól, elsősorban önmagukat kell hétről-hétre felülmúlni. Az egész szezont illetően a legégetőbb problémát a kapuskérdés orvoslása jelentette, egyébként pedig összességében sajnos mi rendelkezünk a legkevesebb NB I/B-s szintű kézilabdázóval.

Az előzmények ismeretében a bennmaradás kiharcolása komoly feladatnak ígérkezik. Az együttes hét pontos hátrányban van a 11. helyen álló DVSC-TVP II csapatától, amely már nem tartozik a kiesőzónához.

Ősszel egyetlen pont sem termett

14. Füzesabonyi SC

Otthon: 7 – – 7 178:225 0

Idegenben: 6 – – 6 136:206 0

Összesen: 13 – – 13 314:431 0

– Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ahhoz, hogy megőrizzük másodosztálybeli tagságunkat, legalább 14 pontra szükség lenne. Mondanom sem kell, milyen távol állunk most ettől, arról nem is beszélve, hogy nyilván a riválisok eredményei is számunkra kedvezően kellene hogy alakuljanak. Pokolian nehéz tavasz elé nézünk – vélekedett a szakember.

Otthon: 7 – – 7 178:225 0

Idegenben: 6 – – 6 136:206 0

Összesen: 13 – – 13 314:431 0

Erdélyi Annamáriék (a labdával) nehéz tavasz elé néznek Fotó: Lénárt Márton -->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!