Sport

2016.01.02. 09:24

Bárány, Kelemen és Lőrincz 2015-ről

A 2015-ös esztendőből mire emlékszik vissza a legszívesebben, mi hagyott nyomot önben? A kérdést megyénkbeli sportemberek felé intéztünk (1. rész)

Fenyves Balázs

Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke:

– Azt gondolom, jól tettük, hogy nyáron nem nyúltunk hozzá a férficsapat keretéhez, mert fél távnál pontosan ott állunk, ahol kell. Amikor Egerbe hoztuk a Magyar Kupa négyes döntőjét, világossá tettük célunkat, itthon akartuk tartani a trófeát. Ugyanígy tekintettünk a tavalyi BL-sorozat elé is, amikor szintén kijelentettük, be szeretnénk jutni a Final Sixbe.
Női vonalon is a kitűzött úton haladunk. Erre az évre azt tűztük ki célul, hogy rakjuk le egy olyan társaság alapjait, amellyel később visszakerülhetünk a csúcsra. Véleményem szerint jó az irány, ugyanis az utánpótlásból is folyamatosan be tudjuk építeni az ügyesebb játékosokat.

Kelemen Attila, a ZF-Eger-EKF női vízilabda-csapatának vezetőedzője:

– Az előző bajnokságot az ötödik helyen fejeztük be, és nyáron mindenképp szerettük volna egyben tartani a társaságot. Mivel ez nagyjából sikerült, azt terveztük, hogy az új szezonban jobban szerepelünk majd. Egyelőre azonban nem ott tartunk, ahol szeretném. A lányok egész évben becsületesen dolgoztak, de valamilyen oknál fogva nem tudjuk átlépni saját árnyékunkat. Akadtak jó meccseink, gondolok itt a dunaújvárosi döntetlenünkre, illetve arra, hogy 2015-ben is sikerült bekerülnünk a Magyar Kupa négyes döntőjébe. A mentális gondok rendezése ugyanakkor első számú feladatot kell, hogy képezzenek az új év elején. A január 2-i felkészülésben ezért dr. Csernus Imre, és az EKF korábbi docense, a már nyugdíjas egykori tanárom, Rákos Etelka segítségét is kikértem a pszichés felkészítésben.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A ZF-Eger férfi vízilabda-csapatának Magyar Kupa-sikere hazai környezetben született meg, így az ünneplés teljesebb lehetett Biros Péteréknek Fotó: Nemes Róbert
[/caption]

 

Lőrincz Bálint, a ZF-Eger férfi vízilabda együttesének játékosa:

– Nagyon boldognak éreztem magam az év végén, ugyanis a közelmúltban először nyertem életemben Magyar Kupát. Nyár elején ezen kívül a Final Sixbe jutottunk a Bajnokok Ligájában, vagyis a 2015-ös esztendőről nagyon szép emlékeket őrizhetek majd. Saját magam szempontjából úgy érzem, egyre több lehetőséget kapok, ami egyrészt nagyon jól esik, másfelől pedig komoly megtiszteltetés, mert Magyarország egyik legjobb csapatában szerepelhetek. Sokat fejlődtem tavaly, de még sok munka vár rám, mert csak akkor érhetem el legfőbb célomat, a magyar válogatottságot, amelyben ugyan korábban már bemutatkozhattam, de annak meghatározó játékosa is szeretnék lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!