Sport

2017.01.28. 08:45

NB I-es egri hölgyek a pályán

Juhász Andrásnéval a Lendületből indul élvonalbeli gárdára emlékeztünk.

Bódi Csaba

Futballozni már nem láthatja a közönség a hajdan volt  NB I-es egri női csapatot,  a hölgyek mégis pályára lépnek a 31. Imola–Hírlap-kupán. Az okot a méltatás, a korábbi idők köszönete jelenti.

 – Az 1994–95-ös bajnoki évben ültem először az akkori Egri Lendület női csapatának kispadjára. Egernek már akkor volt egy Nemzeti Bajnokságban szereplő női csapata – idézte a múltat Juhász Andrásné hajdani  szakosztályvezető. – Az első hivatalos országos női bajnokságot 1983–1984-ben rendezték, amelyben a Lendület ötödikként végzett. Utána minden évben indult csapat a küzdelemsorozatban, amely egyre nagyobb népszerűségre tett szert, és újabb gárdák kerültek a mezőnybe. A lányokkal sok szép sikert értünk el,  kétszer a Magyar Kupa döntőjébe is bejutottunk, s zártunk végül ezüstérmesként. Rengeteg teremtornán és nemzetközi rendezvényen hagytuk el győztesként a pályát. 

A sok nagyszerű edzőnek köszönhetően egyre több és több tehetséges lány és nő  szerette meg a labdarúgást. „Zsóka” a teljesség igénye nélkül említette általa is nagyra becsült szakemberként Nagy Frigyes, Benke Ferenc, Fodor Pál, Benkő János és Boldvai Gyula nevét. Sajnos közülük már néhányan nem élnek, de nekik köszönhetően a lányok közül többen is kiemelkedő pályafutást tudhatnak maguk mögött. Szabó Ilona és Szvorda Melinda sokszoros válogatott futballista, Smuczer Angéla pedig jelenleg is a címeres mez egyik viselője. Szabó játékos-pályafutását követően is aktív a labdarúgásban, a Femina csapatának edzőjeként igyekszik átadni tudását a hajdani gólkirálynő.

– Csapatunk az anyagiak hiánya miatt szűnt meg a 2001–2002-es bajnoki évet követően. Sajnos a játékosok közül is hiányzik már valaki, az általunk csak „Jeginek” becézett nagyszerű csatár, Dalka Erzsébet. Annak viszont nagyon örülünk, hogy a tornán megemlékeznek a hajdani együttesről, és talán a mi példánkon keresztül újra lesz a megyeszékhelynek női labdarúgó-csapata – zárta  szavait Juhász Andrásné. [caption id="" align="alignleft" width="650"] Juhász Andrásné Fotó: Gohér János
[/caption]

A meghívott keret tagjai
A program részeként 14.15-tól megemlékezünk arról, hogy húsz évvel ezelőtt az Egri FC női labdarúgó-csapatának tagja játékukkal és példás hozzáállásukkal méltóképpen képviselték a klub színeit a honi NB I-ben és a Magyar Kupában.
A meghívott keret tagjai: Gál Rozália, Szabó Ilona, Fekete Judit, Kekecs Anikó, Tamás Andrea, Vajmi Csilla, Soós Margit, Nagyné Szarvas Ildikó, Vágó Ildikó, Harsányi Diána, Simon Erzsébet, Kiss Tímea, Kiss Gabriella, Szvorda Melinda, Smuczer Angéla, Janovicz Judit, Lubai Mónika, Kollár Anita, Magda Gabriella, Samu Eszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!